Στη δήλωση ότι η πολεμική επιχείρηση που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γαζάς, με σκοπό τον αφανισμό της Χαμάς, είναι απολύτως δικαιολογημένη, προέβη ο Ντέιβιντ Μπλατ! Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός των Κλίβελαντ Καβαλίερς, θέλοντας να δείξει την αγάπη του για μία εκ των δύο πατρίδων του, τόνισε πως δε σταματά να σκέφτεται τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, και ότι ταυτόχρονα θα ήθελε να βρίσκεται εκεί.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του:

«Στηρίζω απόλυτα αυτή την επιχείρηση. Κατά τη γνώμη μου, αυτός ο πόλεμος είναι ο πιο δικαιολογημένος που έχει κάνει το Ισραήλ, στη σύγχρονη ιστορία του. Λυπάμαι για όσα γίνονται στη Γάζα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έπρεπε να επέμβουμε εκεί, ώστε να ηρεμήσει μια και καλή το Ισραήλ και όλοι να ζήσουμε εν ειρήνη».

«Αυτός ο πόλεμος είναι ο πιο δικαιολογημένος πόλεμος του Ισραήλ, εξ όσων θυμάμαι. Είναι αλήθεια ότι δεν νιώθω πολύ άνετα, που δεν είμαι στο Ισραήλ, σε μια περίοδο σαν και αυτή. Πάντα ήμουν εκεί, τις πιο δύσκολες στιγμές. Από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση Protective Edge, νιώθω πως το να είμαι στο Ισραήλ είναι το πιο φυσικό πράγμα που μπορώ να κάνω. Η δουλειά μου ωστόσο, είναι στο Κλίβελαντ. Διαρκώς σκέφτομαι τι γίνεται στο Ισραήλ και δεν είναι εύκολο.

Οι δυο μεγαλύτερες κόρες μου υπηρετούν τον στρατό, ο γιος μου είναι στο Eurobasket U16 και η μικρότερη κόρη μου είναι επίσης εκτός Ισραήλ, για λίγες ημέρες. Όλοι όμως, θα επιστρέψουν και το πλάνο είναι να τους δω τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Είχα εισιτήριο στην Delta Airlines, αλλά το άλλαξα με την El Al Israel Airlines Ltd., μόλις η Delta ακύρωσε όλες τις πτήσεις για το Ισραήλ».

Αλήθεια, κύριε Μπλατ (και με κάθε σεβασμό και θαυμασμό για όσα έχετε καταφέρει κατά την επαγγελματική σας σταδιοδρομία), είστε σύμφωνος με αυτήν την ανελέητη σφαγή που συμβαίνει εκεί; Πραγματικά, δεν έχετε καμία αντίρρηση για το θάνατο τόσων αμάχων ανθρώπων, στο «βωμό» συγκεκριμένων συμφερόντων, που μάλλον τοποθετούνται και πάνω από τα κράτη; Ειλικρινά, θα θέλαμε να πιστεύουμε (και να μας διαβεβαιώσετε εσείς ο ίδιος με ενδεχόμενη καινούργια σας δήλωση) πως όχι.