Δεν πρόλαβε να βγει στην αγορά ως ελεύθερος προπονητής και ο Ντέιβ Γιέργκερ έχει ήδη τις πρώτες προσεγγίσεις για τον νέο σταθμό της καριέρας του. Ο πρώην πια τεχνικός του Μέμφις απολύθηκε το Σάββατο (7/5) και από τις επόμενες κιόλας ώρες απασχολεί το Σακραμέντο… Μάλιστα, το ESPN ανέφερε την ότι την Κυριακή ο Γιέργκερ θα συναντηθεί με την διοίκηση των Κινγκς, οι οποίοι τον τοποθέτησαν πλέον πρώτο στη λίστα τους, μαθαίνοντας πως είναι διαθέσιμος! Ο Αμερικανός τεχνικός, που αμειβόταν με 2εκατ.δολ. ετησίως, αναμένεται να ζητήσει 3ετές συμβόλαιο ύψους 12εκατ., ενώ οι «βασιλιάδες» έχουν ήδη περάσει από συνέντευξη τους Σαμ Μίτσελ, Βίνι Ντελ Νέγκρο, Μάικ Γούντσον, Ντέιβιντ Μπλατ, Μαρκ Τζάκσον, Τζεφ Χόρνασεκ και Νέιτ ΜακΜίλαν και έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και για τον Ετόρε Μεσίνα.

Το παρασκήνιο στην υπόθεση της απομάκρυνσης του Γιέργκερ από τον πάγκο των Γκρίζλις, παρά το γεγονός ότι έχει το καλύτερο ποσοστό νικών στην ιστορία της ομάδας και φέτος τους οδήγησε στην 7η θέση της Δύσης έστω και για ένα μεγάλο διάστημα χωρίς τον Μαρκ Γκασόλ, αλλά και τους Μάικ Κόνλεϊ και Μάριο Τσάλμερς, είναι διαφορετικό από τους… Πέισερς. Ενώ στην Ιντιάνα ο Λάρι Μπερντ υπέπεσε σε ένα unfair προς τον κόουτς Φρανκ Βόγκελ (σ.σ.: ψηλά στη λίστα των Νικς), λέγοντας πως «δεν απολύθηκε, αλλά απλώς δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του» και αποκάλυψε ότι… παρακάλεσε για τη θέση του(!), στο Μέμφις υπήρξε κάτι σαν «δεν παραιτείσαι, αλλά εμείς σε απολύουμε». Ο τζένεραλ μάνατζερ των «Αρκούδων», Κρις Ουάλας, τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του ότι «εγώ πήρα την απόφαση για τον Ντέιβ, γιατί αν και έκανε εξαιρετική δουλειά, χρειαζόμαστε πλήρη και μακροπρόθεσμη αφοσίωση στον οργανισμό».

Ο Ουάλας υπονόησε πως ο Γιέργκερ, παρά το γεγονός ότι είχε έναν ακόμη χρόνο στο συμβόλαιό του, επιχειρούσε υπογείως να λάβει άδεια να συνομιλήσει και με άλλες ομάδες, αφού φέρεται να είναι στο στόχαστρο του Σακραμέντο εδώ και λίγο καιρό. Ενώ τον Μάιο του 2014 βρέθηκε κοντά στους Τίμπεργουλβς, καθώς κατάγεται από τη Μινεσότα και δεν έκρυψε ποτέ ότι θέλει να κοουτσάρει εκεί. Επιπλέον, μέσα στη σεζόν, ο Γιέργκερ είχε αποκαλέσει το ρόστερ των Γκρίζλις «πιθανότατα γερασμένο» και αυτό είχε ενοχλήσει την διοίκηση, η οποία πέρσι το καλοκαίρι κατάφερε να πείσει τον Γκασόλ να ανανεώσει και φέτος θέλει να κάνει το ίδιο με τον Κόνλεϊ.