Η κανονική περίοδος αρχίζει σήμερα για τις περισσότερες ομάδες του ΝΒΑ και στο Houston χτύπησε συναγερμός ανήμερα της αναμέτρησης με την Oklahoma City (24/12, 03:00). Αφορμή στάθηκε το θετικό κρούσμα κορονοϊού που βρέθηκε στην ομάδα (Kenyon Martin Jr.), με συνέπεια οι Rockets να στείλουν σπίτι τους όσους παίκτες ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Μεταξύ αυτών ήταν και δύο από τους σταρ της ομάδας, ο John Wall και ο DeMarcus Cousins, παρότι αμφότεροι βρέθηκαν αρνητικοί στο σχετικό τεστ για covid-19. Στο γκρουπ των παικτών που τέθηκαν σε προσωρινή καραντίνα είναι και ο Jae’Sean Tate, ενώ εκτός ομάδας σε απομόνωση είναι σταθερά ο Ben McLemore, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό προ ημερών.

Προς το παρόν είναι άγνωστο ποιοι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι για το αποψινό παιχνίδι. Σύμφωνα με το Athletic κανείς εκ των προαναφερθέντων δεν πρόκειται να αγωνιστεί, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες που τέθηκαν σε καραντίνα και τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει και το φλέγον θέμα με το video που δείχνει τον James Harden σε strip club, το οποίο διερευνάται από το ΝΒΑ για πιθανή παραβίαση του πρωτοκόλλου της λίγκας για τον κορονοϊό. Οπότε, προσθέστε και τον “μούσια” στους αμφίβολους…

Το ΝΒΑ ακόμα δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με τη διεξαγωγή του παιχνιδιού, ωστόσο φαντάζει αρκετά πιθανό το σενάριο να γίνει το πρώτο που θα αναβληθεί λόγω covid-19.

* Ο Rajon Rondo θα χάσει και αυτός την πρεμιέρα των Hawks λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό, επειδή το περασμένο Σαββατοκύριακο παρέστη σε μία κηδεία.