Ένα μήνα πριν από την έναρξη της σεζόν 2020-21 ο Kevin Porter Jr. έχει μπλεξίματα. Ο 20χρονος γκαρντ των Cavaliers συνελήφθη στις 7.30π.μ., το πρωί της Κυριακής (15/11) στην κομητεία Mahoning του Ohio, επειδή “κρατούσε με ακατάλληλο τρόπο όπλα σε μηχανοκίνητο όχημα και για μεταφορά οπλισμένου όπλου σε μηχανοκίνητο όχημα προσβάσιμο σε χειριστή ή επιβάτη χωρίς έξοδο από το όχημα”, όπως αναφέρει η σχετική αναφορά του Σερίφη της κομητείας.

Ο γκαρντ των Cavs αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 4.000 δολαρίων τρεις ώρες αργότερα. Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας του Cleveland αναφέρει: «Έχουμε επίγνωση της κατάστασης στην οποία εμπλέκεται ο Kevin Porter Jr. και είμαστε στη διαδικασία της συγκέντρωσης πληροφοριών. Εχουμε μιλήσει με τον Kevin και θα συνεχίσουμε να χειριζόμαστε το θέμα ιδιωτικά μαζί του, καθώς εξελίσσεται η σχετική διαδικασία».

Ο Porter προέρχεται από μία αρκετά ενθαρρυντική πρώτη χρονιά στο ΝΒΑ, τουλάχιστον για παίκτη που επιλέχθηκε στο Νο. 30 του περσινού Draft (2019). Στη μοναδική του χρονιά στο ΝΒΑ είχε 10,0 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 0,9 κλεψίματα σε 23,2 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, με 44,2% στα σουτ και 72,3% στις βολές.