Κοιτάζει κάθε μέρα στα μάτια τους συμπαίκτες του. Άλλωστε, θέλει ήδη να δώσει κίνητρα στους νεοφερμένους και πριν από μερικές μέρες τόνισε στον ρούκι Τζούλιους Ραντλ ότι «θα είσαι ηλίθιος αν τα θαλασσώσεις»! Ο Κόμπι Μπράιαντ κοιτά επίσης τους αντιπάλους του στα φιλικά, ευελπιστώντας πως θα είναι έτοιμος στην έναρξη της κανονικής περιόδου, καθώς πέρσι αγωνίστηκε μόλις σε 6 αγώνες. Ως «αντίπαλο», πάντως, κοιτά πλέον και το… ESPN, με το οποίο η βεντέτα συνεχίζεται. Την περασμένη εβδομάδα, στην ετήσια ανάλυσή του, το αμερικανικό δίκτυο κατέταξε τον σταρ των Λέικερς στην… 40η θέση των καλύτερων παικτών του ΝΒΑ! Αλλά ο αρχηγός της ομάδας του Λ.Α., αν και τόνισε πως δεν το βλέπει σαν κίνητρο, αποκάλεσε «ηλίθιους τους ανθρώπους του ESPN»! Εδώ και 48 ώρες, όμως, η κόντρα μεγαλώνει. Το περιοδικό του δικτύου και ο δημοσιογράφος Χένρι Άμποτ δημοσίευσαν ένα θέμα στο οποίο ανέφεραν πως «οι Λέικερς έμαθαν να ζουν από και χάρη στον Κόμπι, αλλά πλέον πεθαίνουν από εκείνον»… Θεωρώντας πως η περσινή κατρακύλα των «Λιμναίων» και η γενικότερη κατάστασή τους μετά τον τίτλο του 2010 οφείλεται στον ηγέτη τους.

Το άρθρο τονίζει πως η αδυναμία των Λέικερς -ομάδας που παραδοσιακά στηριζόταν σε μεγάλους αστέρες- να δελεάσει νέους σταρ είναι αποτέλεσμα του εγωιστικού χαρακτήρα του αρχηγού τους. Παραθέτοντας την ανώνυμη δήλωση ενός ατζέντη της Λίγκας, που επισήμανε ότι «έχω πολλούς πελάτες που δεν ήθελαν να παίξουν με τον Κόμπι!». Αυτή η φήμη μάλλον αποτυπώθηκε στη σεζόν 2012-13, όταν οι Καλιφορνέζοι απέκτησαν με ανταλλαγή τον Ντουάιτ Χάουαρντ από το Ορλάντο, όμως το καλοκαίρι του ΄13 απέτυχαν να ανανεώσουν το συμβόλαιό του. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια εκείνης της χρονιάς, ο πατέρας του Χάουαρντ είχε πει πως «ο Κόμπι κοιτάζει μόνο τον εαυτό του και πιέζει τον γιο μου να μπει στο παρκέ, ενώ είναι ακόμη τραυματίας στη μέση». Ο ίδιος ο Μπράιαντ άκουσε τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/10) τον άλλοτε προπονητή του -με τον οποίο κατέκτησαν μαζί 5 τίτλους- Φιλ Τζάκσον, να γράφει στο twitter πως «συμφωνώ με το σχόλιο του Flea» (σ.σ.: μουσικού του διάσημου συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers), που είχε σχολιάσει με tweet ότι «το άρθρο του Άμποτ είναι ένα απόλυτο σκουπίδι και μία κραυγαλέα και ανεύθυνη επίθεση»!

Το μέρος του Μπράιαντ πήρε και ο σταρ της Ιντιάνα, Πολ Τζορτζ, που έγραψε με τη σειρά του την απορία: «Πόσο τρελή είναι αυτή η ιστορία με τον Κόμπι;»… Ο ίδιος ο 36χρονος σταρ, ωστόσο, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα, απαντώντας μετά το φιλικό με το Φοίνιξ ότι «δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που θα διαβάσω κάτι τέτοιο. Αυτό που έχω καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια είναι πως βγαίνει μία ιστορία μία Δευτέρα και μοιάζει αρχικά ότι είναι το τέλος του κόσμου. Βλέπεις ότι όλοι είναι εναντίον σου, όμως περνά ο καιρός και διαπιστώνεις πως ήταν απλώς μία Δευτέρα. Λίγο αργότερα, ίσως ένα μήνα μετά, διαβάζεις μία καλή ιστορία. Μία φανταστική ιστορία. Μετά έρχεται πάλι μία κακή ιστορία και καταλαβαίνεις πως είναι απλώς ένας κύκλος. Και τα πράγματα δεν είναι ποτέ μόνο καλά ή μόνο άσχημα όσο φαίνονται εκείνη τη στιγμή…». Ο Κόμπι κατέληξε πως «θέλω μόνο να είμαι συγκεντρωμένος στη μεγάλη εικόνα και νομίζω πως πια έχω κατανοήσει πολλά θετικά ή αρνητικά πράγματα». Τον αρχηγό του υπερασπίστηκε ο νέος γκαρντ των Λέικερς, Τζέρεμι Λιν, που τόνισε πως «το έχω πει από την αρχή. Θα μιλήσω μόνο με την προσωπική μου εμπειρία και από αυτή, όλα είναι τέλεια με τον Κόμπι. Θέλει πάντα να είναι ηγέτης, ένας καλός ηγέτης, να μιλάει μαζί μας να μας διδάσκει πράγματα».