Η ιστορία των φετινών πλέι-οφς είναι μόνο «γλυκιά» για Γκόλντεν Στέιτ και Ουάσινγκτον. Κοινώς, τους έχει προσφέρει μόνο νίκες. Ουόριορς και Ουίζαρντς διατήρησαν το αήττητό τους στην ποστ-σίζον στην πρεμιέρα των ημιτελικών στις Περιφέρειές τους, το βράδυ της Κυριακής (3/5), νικώντας αντίστοιχα Γκρίζλις και Χοκς. Κι αν για τους πρώτους, η επικράτηση με 101-86 επί του Μέμφις ήταν απλώς η επιβεβαίωση της δυναμικής της έδρας τους -στην οποία μετρούν φέτος ρεκόρ 42-2 και 21 σερί νίκες(!)- για τους πρωτευουσιάνους ο θρίαμβος στην Ατλάντα με 104-98 ήταν και ιστορικός. Η Ουάσινγκτον «άλωσε» τη «φωλιά» των «Γερακιών» και κατάφερε να «κλέψει» όπως και με το Τορόντο στον 1ο γύρο νωρίς-νωρίς το πλεονέκτημα έδρας. Παράλληλα, η ομάδα του κόουτς Ράντι Ουίτμαν έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη ομάδα του ΝΒΑ που ανοίγει 4 διαδοχικές σειρές πλέι-οφς με νίκη εκτός έδρας! Οι Ουίζαρντς το πέτυχαν ήδη φέτος στον Καναδά, ενώ πέρσι είχαν κάνει το ίδιο στις πρεμιέρες και σε Σικάγο και Ιντιάνα
 
 
Οι φιλοξενούμενοι στηρίχτηκαν επιθετικά στην περιφερειακή τριάδα των Τζον Ουόλ, Μπράντλεϊ Μπιλ και Πολ Πιρς, με τον πρώτο να έχει 18π.-13ασ., τον Μπιλ 28π.-7ριμπ. και τον βετεράνο Πιρς 19π.. Ωστόσο, η νίκη της Ουάσινγκτον ήρθε από την άμυνα. Οι Ουίζαρντς κράτησαν τους πρωτοπόρους της Ανατολής στους 35π. στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι Χοκς προηγήθηκαν 37-26 στην 1η περίοδο και 63-53 στην ανάπαυλα, με τον ΝτεΜάρι Κάρολ να σκοράρει στο πρώτο μέρος τους 21 από τους 24π. του! Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με 76-63 ως τα μέσα του 3ου δωδεκαλέπτου, αλλά η «αφύπνιση» του Μπιλ (που αποχώρησε φια λίγο με μικροτραυματισμό στον αστράγαλο, αλλά επέστρεψε) βοήθησε την ομάδα του να μειώσει 83-81 στο 36΄ και να πάρει κεφάλι με 89-83 στις αρχές της 4ης περιόδου… Πολύτιμοι για τους νικητές (για τους οποίους χτύπησε και ο Ουόλ στον αριστερό καρπό, αλλά συνέχισε κανονικλα) οι 12π. και 10π. αντίστοιχα των Γκούντεν και Πόρτερ (είχε και 11ριμπ.) από τον πάγκο, αλλά και οι 12π.-12ριμπ. του Γκορτάτ. Για την Ατλάντα, εκτός των 24π. του Κάρολ, δεν έφτασαν οι 17π.-17ριμπ. του Χόρφορντ και οι 15π.-12ριμπ. του Μίλσαπ, αφού οι Τιγκ (11π.-4/14σουτ) και Κόρβερ (13π.-3/11τριπ.) ήταν άστοχοι.
 
 
 
 
Λίγο αργότερα, η απορία για το 2ο ματς της Κυριακής ήταν αν θα επηρεαστούν περισσότερο οι Ουόριορς από την απραξία των 8 ημερών ή οι Γκρίζλις από την απουσία του Μάικ Κόνλεϊ. Τελικά, συνέβη το δεύτερο… Το Γκόλντεν Στέιτ συνέχισε την εντός έδρας κυριαρχία του, πέτυχε 3η διαδοχική νίκη επί του Μέμφις φέτος και σημείωσε το 1-0 στην σειρά των δυτικών ημιτελικών, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν «αντίδοτο» στους Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον (φέτος έχουν μαζί περισσότερα τρίποντα από… 5 ομάδες του ΝΒΑ!) και δεν είχαν ρυθμό χωρίς τον βασικό πόιντ-γκαρντ τους. Ο Κόνλεϊ υποβλήθηκε σε επέμβαση στο ζυγωματικό και παραμένει εκτός, με τον Νικ Καλάθη να παίζει στη θέση του στην βασική 5αδα, αλλά να μένει άποντος (0/3διπ.-0/1τριπ.-0/2βολ.-2ασ.-3κλεψ. σε 21΄), όπως και ο Κώστας Κουφός, που είχε 4ριμπ.-ασ. και κανένα σουτ σε 5΄.
 

Οι Ουόριορς -που πριν το ματς παρέδωσαν στον τζένεραλ μάνατζέρ τους, Μπομπ Μάιερς, το βραβείο του κορυφαίου παράγοντα για φέτος– μπήκαν «ζεστοί» στο ματς και προηγήθηκαν 32-25 στο τέλος της 1ης περιόδου. Το Μέμφις κατάφερε να μείνει σχετικά κοντά ως το ημίχρονο χάρη στην κυριαρχία των ψηλών του, Ζακ Ράντολφ (20π.-9/15διπ.-9ριμπ.) και Μαρκ Γκασόλ (21π.-5/10διπ.-11/12βολ.-9ριμπ.), όμως τα τρίποντα των Ουόριορς (συνολικά 13/28 στο ματς) έφεραν το 61-52 της ανάπαυλας. Το Γκόλντεν Στέιτ «πάτησε γκάζι» στο 3ο δωδεκάλεπτο, ξέφυγε και με 20π. διαφορά (με 80-60) και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα ως το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι (Άλεν 15π.-αποδοκιμάστηκε γιατί… διέκοψε χορευτικό παιδιών σε τάιμ-άουτ) δεν κατόρθωσαν να ξαναμπούν στο ματς ούτε όταν οι Μπόγκουτ (4π.-6ριμπ.) και Ντρέιμοντ Γκριν (16π.-4/8τριπ.) βγήκαν προσωρινά με φάουλ, αφού δεν είχαν απαντήσεις στους Κάρι και Τόμπσον. Ο πρώτος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22π.-4/8τριπ.-7ασ. σε 37΄και ο δεύτερος 18π.-6ασ.. Ο δεύτερος αγώνας τόσο της σειράς Ουόριορς-Μέμφις όσο και Χοκς-Ουίζαρντς διεξάγεται ξημερώματα Τετάρτης (6/5), πάλι σε Γκόλντεν Στέιτ και Ατλάντα αντίστοιχα.