Εζησε με το Σαν Αντόνιο τα πάντα από εκείνο το μαγικό καλοκαίρι του 2001 που εντάχθηκε στην ομάδα. Είδε όλα τα όνειρά του να παίρνουν σάρκα και οστά με τους Σπερς. Στέφθηκε μαζί τους 4 φορές (2003, 2005, 2007, 2014) πρωταθλητής του ΝΒΑ ήταν MVP στους τελικούς του 2007, έπαιξε σε 6 All Star Game (2006, 2007, 2009, 2012–2014) και βίωσε απίστευτες μοναδικές και μαγικές στιγμές. Όλα όμως, έχουν ένα τέλος. Ετσι και η διαδρομή του Τόνι Πάρκερ στους Σπερς. Σύμφωνα με τον γκουρού του ρεπορτάζ του ΝΒΑ, Αντριαν Βοϊνιαρόφσκι ο 36χρονος Γάλλος γκαρντ και οι Σπερς δεν θα είναι πια μαζί. Ο Πάρκερ είπε «αντίο» στην ομάδα του και έκλεισε στους Χόρνετς!

Ο Βοϊνιαρόφσκι αποκάλυψε ότι ο Πάρκερ θα προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό 10 εκατ. δολάρια από το 2ετές συμβόλαιο με την Σάρλοτ.

Παραλίγο να μην παίξει στους Σπερς

Ο Πάρκερ γεννήθηκε στο Βέλγιο αλλά μετά πήρε γαλλική υπηκοότητα. Ηταν γιος του Αφροαμερικανού  μπασκετμπολίστα Τόνι Πάρκερ του πρεσβύτερου και της Ολλανδέζας μοντέλας Πάμελα Φαϊρστόουν.

Δεν πήγε ποτέ σε Αμερικάνικο Κολέγιο. Ξεκίνησε το μπάσκετ στην Ρασίγκ Παρί στην Γαλλία και το 2000 πήγε στις ΗΠΑ ως καλεσμένος του Nike Hoop Summit που έγινε στην Ιντιανάπολις. Εκει έκανε… όργια (μ.ο. 20π., 7ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) και πολλά μεγάλα Αμερικανικά Πανεπιστήμια όπως το UCLA και το Georgia Tech έπεσαν στα πόδια του για να τον αποκτήσουν.  Είπε «όχι» σε όλα τα Κολέγια και προτίμησε να δηλώσει απευθείας συμμετοχή στο ντραφτ του 2001. Ετσι και έγινε.

Ο προπονητής του Σαν Αντόνιο και μέντοράς του ως τώρα, ο Γκρεγκ Πόποβιτς ενημερώθηκε για την περίπτωση του Γάλλου και ήθελε να τον επιλέξουν οι Σπερς (με τις γνωστές αλχημείες που κάνουν οι ομάδες πριν τα ντραφτ).

Ο Πόποβιτς όμως, ήθελε να δει με τα μάτια του αν ο μικρός κάνει για το ΝΒΑ και την ομάδα του. Ετσι πριν το ντραφτ τον κάλεσε στο Summer Camp των «σπιρουνιών». Εκεί τον έβαλε να παίξει «μονό» απέναντι στον σκάουτερ των Σπερς και παλαίμαχο παίκτη του ΝΒΑ, τον Λάνς Μπλανκς. Ο Πάρκερ τα έκανε θάλασσα στα πρώτα 10 λεπτά και ο Πόποβιτς σκέφτηκε να τον… στείλει σπίτι του. Λίγο μετά όμως, είδε μια κασέτα με highlights του παίκτη και πείστηκε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Τον ξανάβαλε να παίξει «μονό» με τον Μπλανκς, ο Πάρκερ τα πήγε καλά αυτή την φορά και έτσι ο Πόποβιτς τον έφερε στην ομάδα, που τον πήρε μέσω του ντραφτ και το νερό άρχισε πια να κυλάει στ΄ αυλάκι.

Η σχέση και ο γάμος με την Λονκγόρια

Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά η προσωπική του ζωή ήταν για χρόνια πρώτο θέμα σε πολλά ΜΜΕ, ελέω της σχέσης και του γάμου του (χώρισαν το 2010) με την διάσημη ηθοποιό, Εύα Λονγκόρια. Το 2010 το ζευγάρι χώρισε με όχι και τόσο καλό τρόπο, καθώς η Λονγκόρια τον κατηγόρησε ότι την απατούσε!

Πάρκερ: “Ηταν μια δύσκολη απόφαση”

Ο Τόνι Πάρκερ μίλησε για την απόφασή του να πει “αντίο” στους Σπερς, τόνισε ότι το Σαν Αντόνιο είναι η οικογένειά του και το σπίτι του, ενώ διέψευσε ότι είχε κόντρα με τον Καουάι Λέονταρντ. “Ηταν μια δύσκολη απόφαση. Έπρεπε να προχωρήσω μπροστά. Είχαμε μια πολύ φορτισμένη συναισθηματικώς συνομιλία με τον Γκρεγκ Πόποβιτς, όπως επίσης και με τον GM, Αρ Σι Μπιούφορντ. Θα αγαπάω πάντα το Σαν Αντόνιο και θα είμαι πάντα ένας Σπερ. Η οικογένειά μου και το σπίτι μου ειναι στο Σαν Αντόνιο. Όμως είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω για το είδωλό μου, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον κόουτς Μπορέγκο και τον μικρό μου αδερφό, Νικολά Μπατούμ. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον Λέοναρντ. Δεν είχαμε ποτέ κάποια διαφωνία. Απλά είπα ότι ο τραυματισμός μου ήταν χειρότερος από αυτός του Καουάι. Ήταν πολύ θλιβερό να πάρουν τα μίντια μία ατάκα μου και να φανεί ότι δεν ήθελα να παίξω μαζί του. Αυτός ήταν το πρόσωπο της ομάδας».

Πόποβιτς: «Μας ενέπνεε»

Ο μέντοράς του, ο τεχνικός των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς αποχαιρέτησε τον Πάρκερ με ένα ξεχωριστό μήνυμά του στο οποίο ανέφερε: «Είναι δύσκολο να μιλήσω με λέξεις για το πόσο σημαντικός ήταν ο Τόνι Πάρκερ για τους Σπερς τις δυο τελευταίες δεκαετίες. Από το πρώτο παιχνίδι του το 2001 σε ηλικία 19 ετών, ο TP μας εντυπωσίαζε και μας ενέπνεε – μέρα με την μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι, σεζόν με τη σεζόν – με το πάθος του, την αφοσίωσή του, την επιθυμία του. Είμαστε ευγνώμονες στον Τόνι για τα 17 αυτά χρόνια που ήταν γεμάτα απίστευτες αναμνήσεις. Πήραμε 4 πρωταθλήματα, είχε 6 συμμετοχές σε All Star Games και 4 φορές επιλέχθηκε στα All NBA selections highlight. H μεγαλύτερη χαρά μου όμως, ήταν η απόλαυση του να παρακολουθώ τον ΤΡ να μεγαλώνει μπροστά στα μάτια όλων μας. Σε όλους εμάς στους Σπερς θα μας λείψει ότι δεν έχουμε τον Τόνι στο πρόγραμμά μας. Ευχόμαστε σε εκείνον και την οικογένειά του τα καλύτερα, καθώς θα συνεχίσει την αξιομνημόνευτη καριέρα του στην Σάρλοτ».

ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΕΡΣ