Η τρίτη συνεχόμενη… απογοητευτική σεζόν που πραγματοποίησαν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των “Ιπποτών” για τον Μπάιρον Σκοτ. Η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε χθες τη λύση της συνεργασίας της με τον 50χρονο προπονητής ευελπιστώντας πως αυτή η κίνηση θα βοηθήσει στην εξέλιξη της ομάδας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο GM του Κλίβελαντ, Κρις Γκραντ.

Σέβομαι απόλυτα τον Μπάιρον (Σκοτ) επαγγελματικά και προσωπικά τον θαυμάζω. Την ίδια ώρα, όμως, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσουμε ότι η ομάδα θα “μεγαλώνει” με κάθε ευκαιρία και θα κυνηγά κάθε δυνατότητα βελτίωσης και επιτυχίας. Και αυτό δεν συνέβαινε στο παρκέ. Πιστεύω ότι χρειαζόταν να κάνουμε αυτή την αλλαγή προκειμένου να αποκτήσουμε περισσότερες πιθανότητες για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ξέρω ότι μιλάω εκ μέρους ολόκληρης της “οικογένειας” των “Ιπποτών” και της κοινωνίας του Κλίβελαντ ευχαριστώντας τον Μπάιρον (Σκοτ) για τη σκληρή δουλειά που έκανε την τελευταία τριετία και τη συνεισφορά του σε πολλά ζητήματα εντός κι εκτός παρκέ”.

Στην τριετή παρουσία του στον πάγκο των “Ιπποτών“, ο Μπάιρον Σκοτ κατέγραψε ρεκόρ 64-166 αποτυγχάνοντας να οδηγήσει το Κλίβελαντ στα πλέι οφ στην πλέον δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας τους, έπειτα από την αποχώρηση του ΛεΜπρον Τζέιμς το καλοκαίρι του 2010.