Δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο Κλίβελαντ ο Τζέι Αρ Σμιθ, αφού οι πρόσφατες δηλώσεις του έφεραν την αντίδραση της ομάδας του Κλίβελαντ που αποφάσισε να τον θέσει εκτός ομάδας. Οι δηλώσεις το Σμιθ είχαν να κάνουν με τον στόχο των Καβαλίερς φέτος, με τον βετεράνο γκαρντ να τονίζει πως αυτός είναι το tanking.

«Δεν νομίζω ότι ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε αγώνες. Ο στόχος δεν είναι να βγούμε στο γήπεδο και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε όσες νίκες παραπάνω γίνεται. Νομίζω ότι ο στόχος είναι να χάνουμε και να κερδίσουμε περισσότερες πιθανότητες για κάποιο lottery pick. Θεωρώ ότι αυτό ήταν ανέκαθεν το πλάνο», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Σμιθ.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να είναι μέλος της ομάδας, απάντησε: «Όχι, αν ο στόχος της ομάδας δεν είναι να νικάει και να είναι ανταγωνιστική», για να συνεχίσει, λέγοντας: «Δεν θέλω να με θυμούνται έτσι στο Κλίβελαντ. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο για τους ανθρώπους που βλέπω κάθε μέρα στο γήπεδο, τους φροντιστές ή το υπόλοιπο προσωπικό».

Αυτό έφερε την άμεση αντίδραση των Καβαλίερς, οι οποίοι ανακοίνωσαν επίσημα πως ο Σμιθ δεν θα ξαναγωνιστεί με την ομάδα μέχρι να βρεθεί ο τρόπος για να παραχωρηθεί σε κάποια άλλη ομάδα με ανταλλαγή: «Ο οργανισμός εύχεται στον Τζέι Αρ και την οικογένειά του τα καλύτερα και τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην κοινότητα, στην ομάδα και τον ρόλο του στο πρωτάθλημα του 2016». 

Πλέον, μένει να φανεί, αν θα βρεθεί ομάδα να προσφέρει ικανοποιητικά ανταλλάγματα για τον Σμιθ, ο οποίος έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές ύψους περίπου 30.000.000 δολαρίων.