Μετά από 7 συναπτά έτη και παρά το γεγονός πως διέθετε ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιό του με την ομάδα, ο Doc Rivers αποτελεί πλέον και επίσημα παρελθόν από τους Los Angeles Clippers.

Ο 58χρονος τεχνικός έγινε ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία του “μαγικού” κόσμου του ΝΒΑ που χάνει σε σειρά αγώνων στα Playoffs από 3-1 προβάδισμα. Φέτος από τους Denver Nuggets, το 2015 εναντίον των Houston Rockets και το “μακρινό” 2003 όταν ήταν τεχνικός στους Orlando Magic και αποκλείστηκε από τους Detroit Pistons.

Την είδηση αυτή πριν το ανακοινώσει και επίσημα ο οργανισμός, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Αμερικανός τεχνικός με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σας ευχαριστώ Κλίπερς που μου επιτρέψατε να γίνω προπονητής σας και για όλη την υποστήριξη στο να μετατρέψω αυτή την ομάδα σε νικήτρια. Όταν ανέλαβα αυτή τη δουλειά, στόχος μου ήταν να δημιουργήσω ένα πρόγραμμα που θα είχε νίκες, έναν ιδανικό προορισμό για τους free agents και να φέρω ένα πρωτάθλημα στον οργανισμό. Παρόλο που ήμουν σε θέση να επιτύχω τους περισσότερους από τους στόχους μου, δεν θα καταφέρω να τους δω όλους να πραγματοποιούνται. Ενώ είχαμε ένα απογοητευτικό φινάλε στη σεζόν, βρίσκεστε σε καλό σημείο και ξέρω ότι η ομάδα είναι ικανή να τα καταφέρει με την υποστήριξή σας. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες, τους προπονητές και το σταφ που μας βοήθησαν να φτάσουμε εκεί. Αλλά περισσότερο, ευχαριστώ τους φανς. Περάσαμε πολλά και είμαι ευγνώμων για το χρόνο μου εδώ». 

Δείτε το μήνυμα του Rivers και την ανακοίνωση των Clippers: