Αναλυτικά:

Hawks- Magic 112-96

Μην έχοντας κάποιον παίκτη να περιορίσει σημαντικά τον Trae Young, οι Magic ηττήθηκαν εύκολα στη Georgia από τους Ηawks.

Πιο συγκεκριμένα, ο 3ετής άσος τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 32 μόλις λεπτά, ενώ τα double doubles των John Collins (11 πόντοι, 15 ριμπάουντ) και Clint Capela (14 πόντοι, 19 ριμπάουντ) σκέπασαν τα καλάθια.

Για τους ηττημένους διακρίθηκαν για ακόμα μια φορά τα prospects των Carter Jr ( 17 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και Anthony (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα), αλλά δεν ήταν δυνατόν να αποτραπεί η ήττα νούμερο 40.

Πλήρη στατιστικά ΕΔΩ

 

 

Knicks- Hornets 109-97

Με τον Julius Randle να αγγίζει ακόμα ένα triple double (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και να δικαιώνει τον τίτλο του παίκτη της εβδομάδας, οι Knicks έφτασαν στην 7η διαδοχική τους επιτυχία, το μεγαλύτερο σερί στο ΝΒΑ, και ανέβηκαν στην 5η θέση προσπερνώντας τους Celtics.

Συνολικά, 5 παίκτες της ομάδας της Νέας Υόρκης σκόραραν 16+ πόντους -με τον RJ Barrett να είναι ο πρώτος σκόρερ με 24.

Από την άλλη μεριά, Rozier και Washington συνέχισαν την τρομερή τους προχθεσινή παράσταση κόντρα στους Blazers με 21 και 26 πόντους, αντίστοιχα, αλλά δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί η 29η ήττα (28 νίκες).

Πλήρη στατιστικά ΕΔΩ

 

 

Pelicans- Nets 129-134

Παρά την είδηση του σοβαρού τραυματισμού του James Harden, που θα χάσει τη σεζόν μέχρι και τα playoffs, οι Nets κατάφεραν να περάσουν -χωρίς τον Durant- από την Λουιζιάνα και τους Pelicans, έχοντας 7 παίκτες σε διψήφια υπόσταση πόντων αλλά και 5 με 15+.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Kyrie Irving με 32 πόντους (και 8 ασίστ), αλλά ο Shamet αξίζει ιδιαίτερη αναφορά, καθώς σκόραρε 15+ πόντους για 5ο διαδοχικό ματς.

Πλήρη στατιστικά ΕΔΩ

 

 

Blazers- Clippers 112-113

Με τις βολές του Paul George με μόλις 4.8” στο ρολόι (είχαν προηγηθεί ακόμα 4 σερί πόντοι του), οι Clippers πέρασαν από την έδρα των Blazers που παραπαίουν, και έφτασαν τις 41 νίκες -αλλά και τις 9 σε 10 ματς με τον Rajon Rondo- φέτος.

Ο πρώην παίκτης των Pacers και των Thunder μέτρησε 33 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ σε πολύ καλή βραδιά ήταν και ο Marcus Morris με 16 πόντους και 6 «σκουπίδια».

Από την πλευρά των ηττημένων, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Lillard και Nurkic, ξεχώρισαν οι McCollum -που έχασε το τελευταίο σουτ- με 28 πόντους και από 5 ριμπάουντ και τελικές πάσες, αλλά και Powell- Carmelo με 41 πόντους αθροιστικά.

Πλήρη στατιστικά ΕΔΩ

 

 

Kings- Timberwolves 120-134

Με το τρίο των Towns- Edwards- Russell να παίζει για πρώτη φορά τρομερά κοινώς και να σκοράρει συνολικά 82 ολόκληρους πόντους, οι «Λύκοι»… δάγκωσαν τους «Βασιλιάδες» και τους έκλεψαν το στέμμα της νίκης.

Για τους ηττημένους, ο πρώτος σε συνολικούς πόντους στην 4η περίοδο σε όλο το ΝΒΑ De’ Aaron Fox έμεινε μόλις στους 14 πόντους με 5-17 σουτ, αφήνοντας το δίδυμο των Barnes- Harkless να παλεύει μόνο του (20 και 20 πόντοι).

Πλήρη στατιστικά ΕΔΩ