Μπορεί ο Stephen Curry να ήταν αυτός που “σκότωσε” τους Utah Jazz με 2 απανωτά μεγάλα σουτ στο φινάλε, αλλά η αλήθεια είναι ότι για να φτάσουν οι χωρίς Draymond Green Golden State Warriors στο σημείο να περάσουν από την εν λόγω έδρα (14-6 ρεκόρ μέχρι χθες) θα έπρεπε να εκτοξεύσουν την απόδοσή τους και οι υπόλοιποι πλην του ομόφωνα MVP του 2016.

Andre Iguodala

Δεν είναι τυχαία η επιστροφή του στο φετινό ρόστερ των “Πολεμιστών“, με τον άνθρωπο που έχει συνδυάσει όσο λίγοι ακόμα στην ιστορία του οργανισμού το όνομά του με τους τίτλους και τις επιτυχίες, τον Andre Iguodala, να θυμίζει προς πάσα κατεύθυνση πως είναι ένας από τους καλύτερους ρολίστες από καταβολάς ΝΒΑ.

Χθες, ήταν μαγικός επιθετικά και έβγαλε την απαιτούμενη ενέργεια στην άμυνα, μετρώντας 12 πόντους με 5-7 σουτ και 2-3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε 24 λεπτά, διάστημα όπου έκανε καλύτερη την αρμάδα του κατά 12 πόντους (κορυφαία επίδοση).

Otto Porter Jr.

Το καλοκαίρι είχαμε γράψει πως ήταν μια από τις κορυφαίες μεταγραφές της offseason, αλλά λίγοι υποδέχθηκαν την επιλογή του Otto Porter Jr. θετικά.

Να που όμως, η ιστορία έχει άλλη άποψη…

Λίγες μέρες μετά την κάκιστη απόδοσή του κόντρα στους Denver Nuggets, το πάλαι ποτέ νούμερο 3 του Draft ήταν εξαιρετικός σε ακόμα ένα εκτός έδρας ντέρμπι μετά εκείνο των Χριστουγέννων με τους Phoenix Suns, και τελείωσε την αναμέτρηση στη Salt Lake City με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα αλλά και 8 ασίστ -με τις 2 εξ αυτών να φέρνουν τα δύο μεγάλα καλάθια του Curry στο τέλος έπειτα από screens assist των Looney και Payton II.

Kevon Looney

Δύσκολα θα συναντήσει κανείς πιο υποτιμημένο παίκτη στο σύνολο του Steve Kerr, υπό τις οδηγίες του οποίου ο Kevon Looney έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο σταθερές επιλογές στο ΝΒΑ.

Χθες, κόντρα στον Rudy Gobert, όπου σχεδόν πάντα τα πηγαίνει περίφημα, μέτρησε 8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ αλλά και 11 contested shots και 8 screen assists, από τις οποίες οι Warriors άντλησαν 21 πόντους!

Η απουσία του Green δε γίνεται εξ ορισμού να καλυφθεί, αφού τη συνάρτηση μυαλού- ικανότητας που τον διέπει δεν τη συναντάει κανείς συχνά.
Ωστόσο, η τριάδα των Iguodala, Porter Jr. και Looney έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να μην γυρίσουν στο San Francisco με άδεια χέρια οι πρωτοπόροι της Δύσης.