Ένας από τους λόγους που είναι άκρως ερωτικοί οι φετινοί Memphis Grizzlies είναι το γεγονός πως στηρίζουν τις επιτυχίες τους αποκλειστικά στο νεανικό κορμό τους και δε χρειάζονται τους βετεράνους άλλων Contending ομάδων για να φτάσουν ψηλά στην κανονική διάρκεια -με τα Playoffs να αποτελούν σίγουρα άλλη, διαφορετική ιστορία.

Χθες (5/1), σε ένα match up που ενδέχεται να μας απασχολήσει τρομερά τα επόμενα χρόνια, οι “Αρκούδες” πέρασαν από την έδρα του δυσκολοκατάβλητου Cleveland βρίσκοντας δύο X Factors που τους χάρισαν την 25η νίκη τους για φέτος.
Μπορεί ο Ja Morant να ήταν αυτός που με δύο μεγάλα lay ups αλλά και δύο εύστοχες βολές στο φινάλε χάρισε ένα τεράστιο διπλό στην ομάδα του, αλλά η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχαν οι Ziaire Williams και Santi Aldama εκείνη δύσκολα θα επιβίωνε στο Ohio.

Ο πρώτος διένυσε την ίσως καλύτερη βραδιά του στο ΝΒΑ μετρώντας 10 πόντους σε 14 λεπτά με 4-7 σουτ και 2-3, ενώ ταυτόχρονα πέτυχε και δύο πολύ μεγάλα σουτ -συνεχόμενοι αν δεν υπήρχε το κάρφωμα του Aldama– από το τρίποντο και το mid range με περίπου 5 λεπτά να απομένουν για το τέλος αλλά και λίγες στιγμές πριν αποχωρήσει για ύστατη φορά από το παρκέ, έχοντας προηγουμένως κάνει ό,τι έπρεπε -να δώσει πνοή και ουσία από τον πάγκο πάρα το ότι είναι μόνο 20 ετών!

 

 

Από την άλλη μεριά, ο Ισπανός έξυσε το τεράστιο potential του ως ρολίστας είτε στις ΗΠΑ είτε στην Ευρώπη, όντας εξαιρετικά χρήσιμος για το συγκρότημα του Tennessee τελειώνοντας με το μεγαλύτερο +/- σε ένα συνεχές ντέρμπι (+13) του γηπέδου.
Στατιστικά δεν έκανε κάτι μαγευτικό στην 4η περίοδο -πώς να προλάβει άλλωστε σε 2 περίπου λεπτά- αλλά ήταν πολύ ενεργός στην άμυνα και έδωσε 2 σπουδαίες μάχες με τον Evan Mobley στην ρακέτα -με τη μία να σφυρίζεται αδίκως ως φάουλ.
Επιθετικά, παρέμενε διαρκώς στο τρίποντο για να αναγκάσει τους αντιπάλους “ψηλούς” να ξεκολλήσουν από το ζωγραφιστό (μάταια) και ήταν πρόθυμος να δίνει screens ή να τρέχει γρήγορα το ανοιχτό γήπεδο, όπου και προήλθαν οι μοναδικοί του πόντοι.

Το γέννημα θρέμμα της Las Palmas είναι μόλις 20 ετών και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον καλύτερα περιβάλλοντα για να ανθίσει, αφού συνδυάζει την πίστη στα νιάτα με την ένταξή τους σε δύσκολες καταστάσεις -με τον Aldama να κάνει τους Grizzlies καλύτερους κατά 4 πόντους!