Ο άνθρωπος που έγινε πια συνώνυμο της λέξης «νίκη» στο ΝΒΑ, ξέρει να τρόπο να κερδίζει. Αλλά στα 39 χρόνια του και στην 19η σεζόν του στη Λίγκα παραδέχεται πως… δεν ξέρει ποιος είναι ο ρόλος του στην ομάδα του! Ο Τιμ Ντάνκαν ήταν εκ των πρωταγωνιστών της επικράτησης των Σπερς μέσα στη Νέα Υόρκη, τα ξημερώματα της Τρίτης (3/11), ωστόσο ομολόγησε αμέσως μετά τα δύο νέα ρεκόρ του ότι «ακόμη προσπαθώ να καταλάβω τι πρέπει να κάνω στο γήπεδο φέτος! Δεν γνωρίζω για την ώρα τι είναι αυτό, όμως θα βρω την άκρη…». Ο αρχηγός του Σαν Αντόνιο απάντησε με αυτό τον τρόπο στην ερώτηση για τον ρόλο του μετά την απόκτηση του ΛαΜάρκους Όλντριτζ και την διαφαινόμενη πρόθεση του κόουτς Πόποβιτς να δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας στον Κουάι Λέοναρντ, όμως μετά τη νίκη επί των Νικς, ο «TD» ήταν το πρόσωπο της βραδιάς.

Ο Ντάνκαν έφτασε τις 954 νίκες με τη φανέλα των «Σπιρουνιών» και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες επιτυχίες αγωνιζόμενος μόνο για μία ομάδα! Ο 39χρονος φόργουορντ/σέντερ ξεπέρασε τον 2ο πια Τζον Στόκτον, που είχε 953 νίκες με τη Γιούτα, όμως ουσιαστικά «διέλυσε» το ρεκόρ, καθώς χρειάστηκε 170 αγώνες λιγότερους από τον παλαίμαχο γκαρντ των Τζαζ!!! Ο Ντάνκαν μετρά πλέον ρεκόρ 954-381, με ποσοστό 71,4% -κάτι στο οποίο βοήθησε το σερί 18 σεζόν με +50 νίκες των Σπερς(!)– ενώ ο Στόκτον έχει 953-551 (και 63,3%). Στο ματς στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν», επίσης, ο σταρ του Σαν Αντόνιο συμπλήρωσε 1.335 συμμετοχές σε αγώνες κανονικής περιόδου και ισοφάρισε στην 10η θέση τον άλλοτε γκαρντ των Σόνικς, Μπακς, Λέικερς, Χιτ, Γκάρι Πέιτον.

Στον αγώνα Νικς-Σπερς σημειώθηκε και μία επίδοση από τον ηττημένο Καρμέλο Άντονι. Ο ηγέτης της Νέας Υόρκης είχε μεν 19π. αλλά με μόλις 4/17 σουτ κόντρα στον Κουάι Λέοναρντ (μετά τους 37π. απέναντι στην Ουάσινγκτον), όμως και με αυτό το νούμερο έγινε ο 33ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που ξεπέρασε τους 21.000π.! Μονάχα που σε αυτό τον τομέα, η μέρα «άνηκε» σε άλλον… Ο ΛεΜπρον Τζέιμς «έσπασε» ένα άλλο «φράγμα» και μάλιστα με πιο εντυπωσιακό τρόπο, αφού στην επικράτηση των Καβς επί των Σίξερς έγινε ο νεαρότερος παίκτης της Λίγκας με περισσότερους από 25.000π.!!! Ο σταρ του Κλίβελαντ έφτασε σε αυτό το όριο σε ηλικία 30 ετών, 10 μηνών και 2 ημερών και ξεπέρασε την επίδοση του Κόμπι Μπράιαντ, που είχε ξεπεράσει τους 25.000π. σε ηλικία 31 ετών και 151 ημερών. Ο ΛεΜπρον, πάντως, χρειάστηκε 915 ματς για την επίδοσή του, ενώ ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν το πέτυχε σε 691 αγώνες, ο Μάικλ Τζόρνταν σε 782 και ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ σε 889

Ο Τζέιμς έγινε ο 19ος παίκτης με +25.000π. στην καριέρα του και μόλις ο 6ος εν ενεργεία, μετά τους Μπράιαντ, Ντιρκ Νοβίτσκι, Τιμ Ντάνκαν, Κέβιν Γκαρνέτ και Πολ Πιρς και πέτυχε το ρεκόρ με ένα εκπληκτικό άλεϊ-ουπ κάρφωμα. Σχολιάζοντας αμέσως μετά ότι «μάλλον είναι κάτι φανταστικό! Πρέπει να έχουν παίξει 1.900 παίκτες στο ΝΒΑ, επομένως το να είμαι ο 19ος με αυτή την επίδοση είναι εξαιρετικό». Ο ΛεΜπρον πρόσθεσε πως «δεν έχω καταφέρει να καθίσω και να κατηγοριοποιήσω όλα όσα έχω πετύχει σε ατομικό επίπεδο, όμως με απασχολεί μόνο το γεγονός πως έχω κατορθώσει πολλά κερδίζοντας παράλληλα με την κάθε ομάδα μου». Τη στιγμή που ο «Βασιλιάς» έβαλε τη μπάλα στο καλάθι για τον 25.001ο πόντο του, όλοι στην εξέδρα της Φιλαντέλφια σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν και ο ΛεΜπρον δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει, καταλήγοντας: «Ήταν κάτι ξεχωριστό. Ξέρω ότι οι οπαδοί των Σίξερς αγαπούν πολύ την ομάδα τους, όμως δεν θα ξεχάσω το ότι σηκώθηκαν και μου έδειξαν πως έχουν απόλυτο σεβασμό για το παιχνίδι του μπάσκετμπολ!».