Το ανεπίσημο ξεκίνημα της επερχόμενης σεζόν στο ΝΒΑ, με την αυλαία των καμπ προετοιμασίας, δεν κρύβει απλώς ανυπομονησία για την έναρξη και μπόλικη όρεξη για δουλειά. Αλλά και μεγάλες φιλοδοξίες από όλους. Οι Λέικερς ξεκίνησαν πέρυσι (έχοντας αποκτήσει Χάουαρντ και Νας) ως το μεγάλο φαβορί, ωστόσο κατέληξαν σε μία απογοητευτική σεζόν, λόγω και των πολλών τραυματισμών. Φέτος μπαίνουν στην γραμμή της αφετηρίας ως μία μεγάλη απορία, αλλά ο Κόμπι Μπράιαντ τόνισε στην mediadayτης ομάδας πως «δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας. Στόχος μας είναι πάντα ο τίτλος»! Ο σταρ του Λ.Α. δήλωσε «δεν δίνω δεκάρα για την απόφαση του Χάουαρντ να φύγει! Αν είχε παραμείνει, θα ήταν σπουδαίο, αλλά τώρα με ενδιαφέρουν όσοι είναι εδώ». Ενώ στο θέμα της επιστροφής του στα παρκέ, μετά τον τραυματισμό στον αχίλλειο τον Απρίλιο, εξήγησε ότι «δεν έχω ακριβή απάντηση σε αυτό. Όμως δεν θα πάρει καιρό να βρω τον ρυθμό μου.. Δεν έχω παίξει ποτέ 100%, οπότε αν φτάσω κάπου μεταξύ 75-80%, ας πούμε στο 78%, όλα θα είναι καλά». Ο Πάου Γκασόλ, από την πλευρά του, επισήμανε πως «τα γόνατά μου είναι μία χαρά και μπορώ να προσφέρω στη θέση του σέντερ. Θα κάνω ό,τι πει ο κόουτς».

Στην mediadayτων συγκάτοικων των Λέικερς στο «Στέιπλς Σέντερ», το κυρίαρχο θέμα ήταν η… φήμη. Ο νέος κόουτς Ντοκ Ρίβερς, θυμήθηκε το 1991, σαν παίκτη, η Ατλάντα τον παραχώρησε στους Κλίπερς, «αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω γιατί είχαν κακή φήμη». Τελικά, έπειτα από μόλις μία χρονιά στο Λ.Α., μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όμως πλέον έχει αυτός την δυνατότητα να αλλάξει την ιστορία της ομάδας. Ο Ρίβερς χαρακτήρισε την επιλογή των «Κλιπς» ως «ευκαιρία που δεν παρουσιάζεται συχνά σε αυτή τη Λίγκα», προσθέτοντας ότι στόχος του είναι να μετατρέψει τους Κλίπερς στην Νο1 ατραξιόν της πόλης, αλλά και σε μία ομάδα που να μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Στην mediadayτων Θάντερ, που θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη για το φιλικό με την Φενερμπαχτσέ (5/10) και στο Μάντσεστερ (8/10) για ματς με την Φιλαντέλφια, κεντρικό θέμα ήταν η αποθεραπεία του Ουέστμπρουκ. Ο γκαρντ της Οκλαχόμα Σίτι τόνισε πως «πρώτη φορά μένω τόσο διάστημα εκτός και δεν ξέρω ακριβώς πότε θα είμαι έτοιμος». Αλλά ο ηγέτης των φιναλίστ του 2012, Κέβιν Ντουράντ, ξεκαθάρισε ότι «μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Έχουμε εμπειρία, αυτοπεποίθηση και δεν βλέπω τον λόγο να μην μας υπολογίζουν»… Οι Θάντερ πρόσθεσαν στο ρόστερ της προετοιμασίας τους Ντιάντε Γκάρετ και Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ.

Στο Σικάγο περιμένουν πώς και πώς την επιστροφή του Ντέρικ Ρόουζ, που έχασε ολόκληρη την περσινή χρονιά. Ο σούπερ-σταρ των Μπουλς και MVPτου 2011, δήλωσε ότι «είμαι πίσω για τα καλά. Δεν ανησυχώ για τίποτε. Το γόνατό μου αντιδρά καλά και όλοι στην ομάδα έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες». Ο Ρόουζ δεν έκρυψε ότι στην πρώτη προπόνηση των Μπουλς υπήρξαν «σκληρά φάουλ, αλλά αυτό είναι καλό γιατί ξυπνά τα παλιά ένστικτα όλων»! Ο κόουτς των «Ταύρων», Τομ Θίμποντο, συμπλήρωσε πως «ο Ντέρικ είναι πια πολύ άνετος σε κάθε άσκηση», ενώ ο Γιοακίμ Νοά είπε πως «είναι τέλεια που έχουμε τον Ρόουζ πάλι μαζί μας και νομίζω ότι είναι η ώρα μας για έναν τίτλο»! Ο Γάλλος σέντερ, που έχασε το Ευρωμπάσκετ για να ξεκουραστεί λόγω των περσινών τραυματισμών του, κατέληξε ότι «αισθάνομαι πολύ καλά. Νιώθω 100% υγιής, αφού όλο το καλοκαίρι έκανα προπόνηση, είχα χρόνο για τον εαυτό μου κι έκανα πάλι το κορμί μου να αισθανθεί καλά. Αυτή τη στιγμή, το μόνο που έχει σημασία είναι να είμαστε όλοι υγιείς και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσθήκες παικτών στις ομάδες, για τα καμπ προετοιμασίας. Οι Σίξερς ανακοίνωσαν πως θα έχουν μαζί τους τον πρώην παίκτη του Ίκαρου, Σόλομον Άλαμπι και τον Ναγιάλ Κοσουάλ, αλλά ο Αρνέτ Μούλτρι θα επιστρέψει μετά την αλλαγή του χρόνου, λόγω επέμβασης στον δεξιό αστράγαλο. Οι Ουόριορς συμφώνησαν για διετές συμβόλαιο με τον Βόσνιο σέντερ, Ογκνιέν Κούζμιτς, τον οποίο επέλεξαν στο Νο52 του ντραφτ και η Γιούτα θα δοκιμάσει τον Μπράιαν Κουκ. Ο Τζος Χάουαρντ προπονήθηκε με Σπερς και Ρόκετς και περιμένει ειδοποίηση και οι Μάτζικ υπέγραψαν τους Ρομέρο Όσμπι, Μίκελ Γκλάντνες, Μάνι Χάρις, Σόλομον Τζόουνς και Κρις Τζόσεφ. Ενώ οι Ουίζαρντς θα τεστάρουν τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Τζος Τσίλντρες και τους ΝτΌρ Φίσερ, Ποπς Μενσά-Μπονσού και Ξαβιέ Σίλας. Στην Ουάσινγκτον, πάντως, έχουν προσωρινά εκτός του Ότο Πόρτερ, επιλογή τους στο Νο3 του ντραφτ του Ιουνίου, λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο.