Ένας από τους παίκτες που έχουν δεχθεί φέτος έντονη κριτική για τα καμώματά τους δεν είναι άλλος από τον Duncan Robinson, με τον φημισμένο sharpshooter να διανύει φέτος τη χειρότερή του σεζόν από τη στιγμή που βρήκε σταθερό ρόλο στους Miami Heat μετρώντας career low (σε αυτό το διάστημα) σε πόντους (12 μέσο όρο φέτος/ 13.5 καριέρα), ευστοχία (40% φέτος/ 46% καριέρα), ευστοχία τριπόντου (36% φέτος/ 43% καριέρα) και λεπτά συμμετοχής (27.5 φέτος/ 30.5 καριέρα).

Η αρνητική αυτή κριτική είναι πέρα για πέρα δίκαια, ειδικά από τη στιγμή που πέραν του σουτ του δεν μπορεί να συνεισφέρει σε κανένα άλλο μήκος και πλάτος του παρκέ, με τη μετριότητά του στην άμυνα να του στερεί λεπτά στο παρκέ. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς και το παχυλό του συμβόλαιο ύψους 90 εκ. δολ. για 5 χρόνια (θα λαμβάνει 74 δηλαδή από την επόμενη σεζόν μέχρι και το καλοκαίρι του 2026), όλα γίνονται χειρότερα με την περίπτωσή του…

 

 

Ωστόσο προχθές (18/12), ήταν εξαιρετικός στο photo finish στο μεγάλο διπλό στην έδρα των Charlotte Hornets και ήταν ίσως ο πιο σταθερός παίκτης της αρμάδας από τη Florida από την 4η περίοδο μέχρι και την 2η παράταση.

Σε αυτό το διάστημα λοιπόν, από τα 2-6 τρίποντα του πρώτου μέρους (33%) εκτινάχθηκε στα 4-6, ενώ κάθε ένα εξ αυτών προήλθε σε ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο, όπου ο ίδιος και οι συμπαίκτες του προσπαθούσαν να επιστρέψουν από τη διψήφια απόσταση των προηγούμενων λεπτών!

Ταυτόχρονα, μοίρασε και 3 ασίστ, με τις δύο εξ αυτών να μην είναι μεν δύσκολες στην εκτέλεση αλλά απαιτούσαν ιδιοφυία και γρήγορα αντανακλαστικά στη σκέψη πίσω από την πάσα, σε ένα κρεσέντο συμμετοχής στα 7 από τα 16 συνολικά καλάθια της ομάδας του στην περίοδο του φορμαρίσματός του.
Αν μάλιστα, ο Jimmy Butler δεν έχανε ένα εξ επαφής (πρέπει να είχε κάνει και βήματα νωρίτερα, σε μια φάση που ο Bam Adebayo πιθανότατα κάνει goaltending τάπα αλλά δε δίνεται ποτέ), θα ισοφάριζε το career high του με 6 (συνολικά, όχι μόνο στο 2ο μέρος) ασίστ…

 

 

 

Το αστείο πιο είναι με την περίπτωσή του;
Τον Φεβρουάριο -σε 8 ματς- έχει τελειώσει 4 ματς με 40%+ ευστοχίας από το τρίποντο -με αποκορύφωμα τα 5-8 κόντρα στο Brooklyn– και ακόμα 4 με 20%-.
Μάλιστα, όλα αυτά έχουν γίνει εναλλάξ!