Τα εκπληκτικά ρεκόρ των Σπερς τον τελευταίο χρόνο συνεχίζονται. Με τον θρίαμβό τους επί των Καβς, τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/1), οι Τεξανοί έφτασαν στο 23-0 φέτος στην έδρα τους, στην οποία (από συνυπολογίζοντας από πέρσι) μετρούν πλέον 32 διαδοχικές νίκες κανονικής περιόδου! Παράλληλα, φτάνοντας τις 10 σερί νίκες στη σεζόν και σε ρεκόρ 35-6, έγιναν έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που καταγράφει 10 συνεχόμενες νίκες για 6η διαδοχική χρονιά!!! Το Σαν Αντόνιο δέχθηκε 32π. στην 1η περίοδο, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην τρέχουσα ρέγκιουλαρ-σίζον και στο ίδιο διάστημα έμειναν πίσω με 15π., που είναι η μεγαλύτερη διαφορά που κλήθηκαν φέτος να καλύψουν στο «άντρο» τους. Ωστόσο, στη συνέχεια επιβεβαίωσαν την «ταμπέλα» της κορυφαίας αμυντικής ομάδας της Λίγκας (μ.ό. αντιπάλων 89,8π.).

Παρά την ήττα του, πάντως, ο ΛεΜπρον Τζέιμς αποθέωσε αμέσως μετά τον αρχηγό των Σπερς, Τιμ Ντάνκαν. Ο ΛεΜπρον, που είχε θερμό εναγκαλισμό και με τον 39χρονο φόργουορντ και με τον κόουτς των «Σπιρουνιών», Γκρεγκ Πόποβιτς, ανάρτησε λίγο αργότερα μία φωτογραφία του με τον TD, γράφοντας πως «δεν ξέρω πόσες φορές ακόμη θα τον αντιμετωπίσω, όμως δεν το έκανα ποτέ και δεν θα πάρω ποτέ τίποτε σαν δεδομένο κόντρα στην ομάδα του Τιμ. Η συνέπεια που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υπάρξει ξανά. Από τον έναν βασιλιά στον άλλον, για τον κορυφαίο πάουερ-φόργουορντ στην ιστορία. Αγάπη και Σεβασμός για τον Timmy D»!!! Ο Ντάνκαν, μετά τους νικηφόρους Τελικούς του 2007 επί του Κλίβελαντ, είχε πει στον Τζέιμς (με τον οποίο μοιράζεται πολλά ρεκόρ)… «μία μέρα αυτή η Λίγκα θα είναι δική σου και ευχαριστούμε που μας άφησες να πάρουμε αυτό τον τίτλο!».

Η βραδιά της Πέμπτης, πάντως δεν άνηκε μόνο στους Σπερς. Ο Τζίμι Μπάτλερ πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 53π. (13/26διπ.-2/4τριπ.-21/25βολ.) στη νίκη των Μπουλς στην Φιλαδέλφεια, στην παράταση, μερικές μέρες μετά την κατάρριψη του ρεκόρ των 39π. σε ένα ημίχρονο, του Μάικλ Τζόρνταν! Ο Μπάτλερ, με την 8η φετινή «+30αρα» του και 14η συνολικά στην καριέρα του, έγινε ο πρώτος παίκτης του Σικάγο με +50π. μετά τον Τζαμάλ Κρόφορντ, από το 2004 και ο 4ος συνολικά. Καθώς ο πρώτος που το είχε πετύχει ήταν ο Τσετ Ουόκερ το 1972, ενώ ο Μάικλ Τζόρνταν το έχει σημειώσει 38 φορές!!!

Σημαντική βραδιά και για τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του στο Γκόλντεν Στέιτ και δεν αποθεώθηκε μόνο από τον Τζέρι Ουέστ, θρύλο των Λέικερς αλλά και νυν σύμβουλο των Ουόριορς. Ο Mr. Logo (καθώς η φιγούρα του Ουέστ είναι στο σήμα του ΝΒΑ) ήταν εκείνος που είχε επιλέξει τον Μπράιαντ για το Λ.Α. στο Νο13 του ντραφτ του 1996, τόνισε σε βίντεο ότι «ο Κόμπι θα λείψει από μπασκετικό κοινό εκατομμυρίων φαν» και σε δηλώσεις του επανέλαβε πως «ακόμη δεν έχω καταλάβει πως καμία από τις πρώτες 12 ομάδες του ντραφτ του 1996 δεν επέλεξε αυτό το παιδί». Μετά το ματς, πάντως, ο Κόμπι (τα παπούτσια του οποίου… δεν θέλουν στο Σακραμέντο) υπέγραψε τα νέα Kobe 11 που φορά ο φόργουορντ του Γκόλντεν Στέιτ, Ντρέιμοντ Γκριν, βάζοντας την τζίφρα του στο ένα υπόδημα και στο άλλο έγραψε: «Στον Ντρέιμοντ. Να γράψετε ιστορία!».

Σημαδιακό ματς και για τον Στεφ Κάρι, καθώς στο Instagram ανέφεραν πως ο σταρ των Ουόριορς και σπουδαίος σουτέρ, έχει πετύχει 1.370 τρίποντα στην καριέρα του, αλλά κόντρα στους Λέικερς πέτυχε μόλις το… 16ο κάρφωμά του!