Πάνω που οι Λος Άντζελες Κλίπερς είχαν αρχίσει να βρίσκουν ξανά τη φόρμα τους, ήρθε το νέο “χαστούκι” και μάλιστα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Οι Πέισερς ήταν οι “θύτες” στην έκπληξη της βραδιάς, σοκάροντας τους αντιπάλους τους.

Το “Staples Center”… αλώθηκε και οι “φτωχοί συγγενείς” ψάχνουν τι φταίει. Η βασικές αιτίες κρύβονται στην τρίτη περίοδο κρύβονται στο τραγικό τρίτο δωδεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι σημείωσαν μετά βίας 17 πόντους και δέχτηκαν 35. Στο προηγούμενο δωδεκάλεπτο είχαν δεχτεί 31 και είχαν αρχίσει να ανησυχούν.

Τα μεγάλα όπλα του Ντοκ Ρίβερς λειτούργησαν καλα. Ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 24 πόντους, 16 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Κρις Πολ 18 πόντους και 11 ασίστ, ο Τζέι Τζέι Ρέντικ 15 πόντους με 5 τρίποντα, ο Τζαμάλ Κρόφορντ 14 πόντους και ο ΝτεΑντρε Τζόρνταν πρόσθεσε 9 πόντους και 15 ριμπάουντ. Όλα φυσιολογικά μέχρι εδώ. Η στατιστική, όμως, δεν λέει πάντα την αλήθεια…

Οι Πέισερς είχαν 7 παίκτες που έφτασαν αθόρυβα στους double-figure πόντων και εκμεταλλεύτηκαν την έπαρση των αντιπάλων τους, “πληγώνοντάς” τους στην άμυνα όποτε έβρισκαν την ευκαιρία.

Το πιο “τρελό” βέβαια στατιστικό στοιχείο του ματς ήταν τα ριμπάουντ. Οι Κλίπερς κυριάρχησαν σε απόλυτο βαθμό, μαζεύοντας 51, έναντι 36 των αντιπάλων τους, όμως πλήρωσαν τα 20 λάθη που έκαναν, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε μόλις 9!