Ναι μεν ο Γιώργος Καλαϊτζάκης επιλέχθηκε στο τελευταίο pick του χθεσινού draft από τους Milwaukee Bucks, αλλά μάλλον είναι δεδομένο ότι και τη νέα σεζόν θα παραμείνει στην Ευρώπη, είτε στον Παναθηναϊκό, είτε θα δοθεί δανεικός.

Έτσι και αλλιώς είναι δύσκολο ως ακραίο να έχει θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών και τα «ελάφια» τον προόριζαν για την G-League, ούτως ώστε να τον μάθουν καλύτερα αγωνιστικά και να δουν αν μπορεί να πάρει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα και στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ.

Ο Παναθηναϊκός έχει υπογράψει τον 22χρονο γκαρντ με διετές κλειστό συμβόλαιο, για να επιστρέψει μετά το τέλος της πράσινης θητείας του στην Nevezis, ομάδα όπου αγωνιζόταν στην Λιθουανία.

Βέβαια το συμβόλαιο προβλέπει αποδέσμευση σε περίπτωση που ενδιαφερθεί ομάδα από το ΝΒΑ, ωστόσο οι Bucks οφείλουν να δώσουν στον Παναθηναϊκό 300.000 δολάρια, για να καλύψουν το ΝΒΑ out, το οποίο πρέπει να καταβληθεί μέχρι σήμερα (30/7/2021).

Το πιο πιθανό σενάριο πάντως είναι να δοθεί άδεια στον Ηρακλειώτη γκαρντ, για να λάβει μέρος στο Summer League στο Las Vegas, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 8 μέχρι τις 17 Αυγούστου.