Υπό τις οδηγίες του μέχρι πέρυσι τηλεοπτικού σχολιαστή, Στιβ Κερ, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς διάγουν μία «μυθική» σεζόν. Μπορεί να περίμεναν 40 χρόνια για να φτάσουν στους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά τουλάχιστον εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους εκεί, εντυπωσιάζοντας άπαντες με τον τρόπο παιχνιδιού τους. Ακόμη περισσότερο, τα «φώτα» της δημοσιότητας κερδίζει δικαίως ο Στεφ Κάρι. Η βελτίωση του Αμερικανού πλέι-μέικερ είναι κάτι παραπάνω από ραγδαία, με το γεγονός αυτό να αποτυπώνεται «ανάγλυφα» στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι άδικα, άλλωστε, ο Πολυτιμότερος Παίκτης της φετινής σεζόν.

Η βελτίωση αυτή, όμως, χρειάστηκε μεγάλη προσήλωση από τον ίδιο και αφιέρωση ουκ ολίγων ωρών, ειδικά το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να πραγματοποιήσει τα φετινά του… θαύματα. Δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν παίκτη, ούτως ή άλλως, από απλά ένας δεινός σουτέρ να δημιουργεί «έργα τέχνης» στο παρκέ, όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο Ρον Κρόιτσικ στην «San Francisco Chronicle». Δεν υπάρχουν καλύτερα παραδείγματα για τα… έργα αυτά, από μία φάση… εναντίον όλων των Κλίπερς, ή απέναντι στον Ράσελ Ουέστμπρουκ, με τα καλάθια του αυτά να βρίσκονται σίγουρα στα κορυφαία highlights.

Εκεί που έδωσε ιδιαίτερη βάση ο Κάρι, ήταν σε γενικότερο πλαίσιο, στον χειρισμό της μπάλας. Η προπόνηση που έκανε ήταν αρκετά δύσκολη και με αρκετά εξειδικευμένες ασκήσεις. Μία από αυτές, ήταν η χρησιμοποίηση των λεγόμενων «flashing lights», φώτων δηλαδή που άναβαν και έσβηναν σε συγκεκριμένα σημεία και στιγμές, με τον Κάρι να πρέπει να τα βρει, είτε με ένα μπαλάκι του τένις είτε με το ένα χέρι του, ντριμπλάροντας με το άλλο την μπάλα. Αυτή η άσκηση δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά ο ίδιος ο «αστέρας» των «Πολεμιστών», εξήγησε τα πολλαπλά οφέλη της.

«Αυτά τα φώτα αποτελούν μία μίμηση του τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Αν υπάρχει κάποιος αμυντικός μπροστά μου, τότε πρέπει να ξέρω ακριβώς πού βρίσκεται, ώστε να είμαι έτοιμος να ξεκινήσω οποιαδήποτε κίνησή μου», είπε ο Κάρι και κάτι τέτοιο όντως φαίνεται στο παρκέ. Σαν να γνωρίζει πριν παραλάβει την μπάλα, δηλαδή, τι ακριβώς θα κάνει για να δημιουργήσει την φάση από την οποία θα σκοράρει, ξεσηκώνοντας το κοινό. Και η επιβεβαίωση έρχεται από τον προσωπικό του προπονητή, Μπράντον Πέιν. «Έχουμε πολλούς καλούς point guards στο ΝΒΑ, αλλά κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Κάρι. Η ταχύτητα και η άνεση, με την οποία χειρίζεται την μπάλα σημειώνοντας συνεχώς βελτίωση, είναι τρομακτική».

Κάπως έτσι, μπορούμε να αντιληφθούμε εύκολα, γιατί ο Κάρι έχει επιλεγεί φέτος και ως ο πιο ευχάριστος παίκτης της σεζόν (most exciting player). Η διάθεση που έδειξε στην προσωπική του βελτίωση επιβραβεύεται με τον ίδιο να είναι σήμερα το κορυφαίο όνομα του πρωταθλήματος, ενώ μπορεί να οδηγήσει και την ομάδα του προς τον τίτλο. Όλη η προσπάθειά του, καταγράφεται σύντομα σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το ΝΒΑ, με την άσκηση των flashing lights να ξεκινά στα 20 δευτερόλεπτα.

Και τώρα, μπορούμε να απολαύσουμε ακόμη καλύτερα τα αποτελέσματα της δουλειάς του…