Οι Κλίπερς (του) δεν ανέβηκαν πέρσι τη «σκάλα» του ΝΒΑ και φέτος έχουν δύσκολη αποστολή κόντρα σε Ουόριορς, Σπερς και Θάντερ. Ο Στιβ Μπάλμερ, ωστόσο, μπορεί να περηφανεύεται όχι μόνο για ότι… καρφώνει με τραμπολίνο! Αλλά και γιατί ανέβηκε 5 θέσεις στη λίστα του περιοδικού Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Ο ιδιοκτήτης των «Κλιπς» βρέθηκε από την περσινή 31η θέση στην 26η φετινή, με περιουσία που εκτιμάται στα 23,5δισ. δολάρια!!! Μάλιστα, δεν είναι απλώς ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης του ΝΒΑ, όπως το 2015, αλλά είναι στην κορυφή της λίστας όλων των ιδιοκτητών ομάδων στα 4 μεγάλα σπορ των Η.Π.Α. (μπάσκετμπολ, ράγκμπι, μπέιζμπολ, χόκεϊ επί πάγου)! Στην 2η θέση των παραγόντων των σπορ βρίσκεται το αφεντικό των Πόρτλαντ Μπλέιζερς και Σιάτλ Σίχοκς, Πολ Άλεν, με αξία 17,5δισ. (40ος στη λίστα του Forbes) και ακολουθούν στην πρώτη 5αδα οι Στέφεν Ρος (Μαϊάμι Ντόλφινς-12δισ.-80ος), Φιλ Άνσουτζ (Λ.Α. Κίνγκς-9,7δισ.-108ος), Σταν Κρένκε (Ντένβερ Νάγκετς, Κολοράντο Άβαλανς, Λ.Α. Ραμς και Αρσεναλ στην Αγγλία-7,7δισ.-148ος). Η σύζυγος του Κρένκε, Αν, με μετοχές στους Νάγκετς, έχει περιουσία 4,5δισ..

Άλλοι ιδιοκτήτες του ΝΒΑ που φιγουράρουν στην ελίτ αυτή λίστα είναι οι Μιχάιλ Προκχόροφ (Μπρούκλιν Νετς-7,6δισ.), Μίκι Άρισον (Μαϊάμι Χιτ-7,1δισ.), Τζέιμς Ντόλαν (Νικς-5δισ.), Νταν Γκίλμπερτ (Κλίβελαντ Καβαλίερς-4,9δισ.), Ριτς ΝτεΒος (Ορλάντο Μάτζικ-4,7δισ.), Τομ Γκόρες (Ντιτρόιτ Πίστονς-3,3δισ.), Μαρκ Κιούμπαν (Ντάλας Μάβερικς-3,3δισ.), Χερμπ Σάιμον (Ιντιάνα Πέισερς-2,8δισ.), Τομ Μπένσον (Πέλικανς-2,2δισ.), Ρόμπερτ Πέρα (Μέμφις Γκρίζλις-2δισ.), Γκλεν Τέιλορ (Μινεσότα Τίμπεργουλβς-1,8δισ.), Μαρκ Λάρσι (Μιλγουόκι Μπακς-1,7δισ.), Λέσλι Αλεξάντερ (Χιούστον Ρόκετς-1,5δισ.), Γκέιλ Μίλερ (Γιούτα Τζαζ-1,4δισ.), Τζέρι Ράινστορφ (Σικάγο Μπουλς-1,3δισ.), Μάικλ Τζόρνταν (Σάρλοτ Χόρνετς-1,1δισ.) και Τόνι Ρέσλερ (Ατλάντα Χοκς-1,1δισ.). Από τους δισεκατομμυριούχους ιδιοκτήτες, οι 20 ανήκουν στο ΝΒΑ, οι 19 στο NFL (ράγκμπι), οι 10 στο NHL (χόκεϊ) και οι 8 στο MLB (μπέιζμπολ). Στο ράγκμπι πλουσιότερος είναι ο Σαχίντ Καν (Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς-5,9δισ.), στο NFL ο Κρένκε και στο MLB ο Τεντ Λέρνερ (Ουάσινγκτον Νάσιοναλς-5,5δισ.). Εκτός ομάδων, ο πλουσιότερος άνθρωπος στα σπορ είναι ο συνιδρυτής της αθλητικής εταιρείας Nike, Φιλ Νάιτ, με περιουσία 24,4δισ.!

Ένας άνθρωπος που θα ήθελε να βρεθεί του χρόνου στην παραπάνω λίστα είναι ο πυγμάχος Φλόιντ Μεϊγουέδερ. Ο διάσημος παλαίμαχος πυγμάχος, με το αήττητο ρεκόρ του 49-0 (που ισοφάρισε τον θρυλικό Ρόκι Μαρτσιάνο) και το παρωνύμιο «Money», θέλει να ξοδέψει μερικά -ή για την ακρίβεια πολλά- από τα 695εκατ.δολ. που κέρδισε από το μποξ στην αγορά μίας ομάδας ΝΒΑ, όπως αποκάλυψε την Τρίτη (1/3)! Ο 38χρονος Μεϊγουέδερ τόνισε πως θα ήθελε να μείνει για λίγο μακριά από την ενασχόλησή του με τις εταιρείες στοιχημάτων και εκμυστηρεύτηκε πως «στόχος μου είναι να εισέλθω στο κομμάτι της ιδιοκτησίας μίας ομάδας του ΝΒΑ!». Ο ίδιος, βεβαίως, εξήγησε πως ούτε πλάνο έχει καταστρώσει ούτε έχει δείξει ενδιαφέρον για κάποιον οργανισμό της αμερικανικής Λίγκας του μπάσκετμπολ. Αν και το 2014, πριν ο Στιβ Μπάλμερ αγοράσει τους Κλίπερς έναντι 2δισ., είχε τονίσει πως θα ήθελε να μιλήσει με τους ανθρώπους της ομάδας του Λ.Α. και το ΝΒΑ.