Οι Boston Celtics κατάφεραν να περάσουν τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/11) από μια εκ των πιο δύσκολων για αυτούς έδρες, αυτή των Toronto Raptors, και παρότι ήταν μέτριοι για άλλη μια φορά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσω τριών συγκεκριμένων στοιχείων.

Τον MVP Smart

Ο Marcus Smart είναι ίσως ο παίκτης των Celtics που έχει ακούσει τα περισσότερα αρνητικά σχόλια για την επιθετική του απόδοση, αλλά η αλήθεια είναι ότι φαίνεται πολύ πιο ουσιαστικός και ώριμος στα τελευταία παιχνίδια -και ειδικότερα από όταν είχε γίνει η περιβόητη συζήτηση στα αποδυτήρια της ομάδας.

Χθες, κόντρα στους Raptors, πραγματοποίησε το ίσως καλύτερο clutch παιχνίδι του φέτος συμμετέχοντας στους 24 από τους 55 συνολικά πόντους της Βοστόνης στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ταυτόχρονα ήταν ο παίκτης που πήρε από το χέρι το συγκρότημα του Udoka στο μεγάλο σερί επικράτησης από τα τέλη της 3ης μέχρι τις απαρχές της 4ης περιόδου.

Σε αυτό το διάστημα, πέτυχε 14 από τους 21 γενικά πόντους του με 4 εύστοχα τρίποντα, ξεκολλώντας σε ένα δύσκολο σημείο, όπου η αθλητικότητα του Toronto είχε τουμπάρει το ματς.

 

 

Τον Richardson

O Josh Richardson συνεχίζει να αποτελεί το επιστέγασμα του GM πλέον Brad Stevens, καθότι είναι ένας σύγχρονος παίκτης για κάθε σύγχρονη ομάδα, κάνοντας εν ολίγοις τα πάντα στο παρκέ.

Μπορεί να εκκίνησε άσχημα τη φετινή σεζόν, ίσως και επηρεασμένος ψυχολογικά και από το 4ο διαφορετικό περιβάλλον τα τελευταία 4 χρόνια και την κατάσταση με την πίεση του ΝΒΑ για το εμβόλιο, αλλά τον τελευταίο μήνα είναι εξαιρετικός όταν αγωνίζεται σε άμυνα και επίθεση -όπου έχει εξελιχθεί στον ίσως πιο ικανό tough shot maker των Κελτών.

Χθες, ήταν μαγικός στον Καναδά τόσο πετυχαίνοντας μερικά αρκετά δύσκολα ή κρίσιμα σουτ ως ικανός sharpshooter περιμένοντας τη μπάλα από τον ball handler όσο και όντας απροσπέλαστος στα μετόπισθεν -όπου οι Celtics δέχονταν μόνο 77 πόντους ανά 100 κατοχές με αυτόν στο παρκέ!

Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που έλειπε ο Schroder και ο Brown είχε ξανά minute restrictions, το step up του γίνεται πιο σημαντικό και έρχεται στο καλύτερο σημείο, πριν την έναρξη δηλαδή του πιο δύσκολου σερί παιχνιδιών φέτος.

 

 

Την ωριμότητα του Tatum

ΟΚ, τα 2-16 σουτ και το 1-5 τρίποντα είναι μια τραγική επίδοση για έναν φύσει σκόρερ, αλλά χθες ο Jayson Tatum κατάφερε -από τις λίγες φορές στην καριέρα του- να είναι αποδοτικός ακόμα και όταν είναι τόσο άστοχος.
Παρ’ όλη λοιπόν την δυστοκία του, οι Celtics σκόραραν 110 πόντους ανά 100 κατοχές με αυτόν στο παρκέ -και η προσοχή του αντιπάλου στον JT, που θα άνοιγε χώρους και ουσία για τους υπόλοιπους, δεν ήταν ο μόνος λόγος.

Συγκεκριμένα, ο σούπερ σταρ της Βοστόνης μοίρασε 10 ασίστ στα 32 καλάθια της ομάδας του (στο 31% τους δηλαδή) ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε εκτινάξει αυτόν τον αριθμό κοντά στο 14-15 αν ήταν πιο εύστοχοι οι συμπαίκτες του.

Χθες λοιπόν, στο χειρότερο scoring βράδυ της σεζόν για τον ίδιο, ο Tatum έκανε season high σε ασίστ (10), AST% (40%) και AST Ratio (31) -εξαιτίας και της τακτικής των Raptors να τον φθείρουν με double teams- φτιάχνοντας παράλληλα και τα 5 από τα 11 καλάθια του οργανισμού της Μασαχουσέτης στην 4η περίοδο και συμμετέχοντας στους 16 από τους 29 πόντους της, σκοράροντας μόνο τους 4 εξ αυτών ο ίδιος.

Σαφώς και ένας τόσο μανιακός με την προσωπική επιτυχία αθλητής δεν θα μπορεί πάντοτε να συνεισφέρει τόσο έντονα ακόμα και στις άσημες ημέρες του στο σκοράρισμα, αλλά όσο το κάνει, οι Celtics βρίσκουν ακόμα έναν playmaker πολυτελείας.