Οι σχέσεις τους έχουν περάσει από πολλά «κύματα». Υπήρξαν φορές που ο Φιλ Τζάκσον άσκησε έντονη κριτική στον Κόμπι Μπράιαντ κυρίως για τον χαρακτήρα του, αναφερόμενος σε εκείνον σε κάποια βιβλία του. Ωστόσο, έχει τονίσει ότι «ο Κόμπι προπονείται πιο σκληρά από τον Τζόρνταν» και δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχουν κατακτήσει μαζί 5 τίτλους στο Λ.Α. και, κυρίως, το 2004, προτίμησε να «θυσιάσει» τον Σακίλ Ο’Νιλ και να κρατήσει στους Λέικερς τον Μπράιαντ. Ο Τζάκσον είναι πια πρόεδρος των Νικς, όμως -εκτός του ότι παραμένει σύντροφος της αντιπροέδρου των «Λιμναίων», Τζίνι Μπας– είναι υποχρεωμένος να απαντά συνεχώς σε ερωτήσεις για το αν ήθελε τον 37χρονο σταρ στη Νέα Υόρκη.

Την Παρασκευή (25/9), πάντως, σε συνέντευξη Τύπο των Νικς για τη νέα σεζόν, ο «Jax» έδωσε μία άλλη διάσταση στο θέμα… Ο πρόεδρος της ομάδας ρωτήθηκε ξανά για το μέλλον του άλλοτε αρχηγού του και αφού επισήμανε ότι «δεν νομίζω πως θα είναι η τελευταία σεζόν του στο ΝΒΑ», πρόσθεσε με νόημα πως «ίσως, όμως, να είναι η τελευταία του στους Λέικερς…»! Ο Τζάκσον θεωρεί ότι ο Μπράιαντ «θα είναι καλύτερος από όσο νομίζουν κάποιοι, μετά την περιπέτεια των τραυματισμών του» και κατέληξε πως «όταν τελειώσει το συμβόλαιό του στο Λ.Α., το καλοκαίρι, πολλοί θα τον ρωτούν αν μπορεί να παίξει και αν θέλει να παίξει ακόμη μπάσκετμπολ. Θα δούμε πώς θα πάει»

Στο μεταξύ, οι Λέικερς ευελπιστούν πως τόσο ο Κόμπι όσο και ο Metta World Peace, που ενεργοποίησε την αρχική προφορική συμφωνία του με τους Λέικερς, θα αποτελέσουν τους «δασκάλους» στον ρούκι Ντι’Αντεζλο Ράσελ και τους δευτεροετείς Τζόρνταν Κλάρκσον και Τζούλιους Ραντλ. Την ίδια στιγμή, οι Γουλβς διέψευσαν πως υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά τους να παραχωρήσουν τον Ρίκι Ρούμπιο με ανταλλαγή, ενώ ο Πολ Τζορτζ δεν έκρυψε την αρχική διαφωνία του με την απόφαση του κόουτς των Πέισερς, Φρανκ Βόγκελ, να τον χρησιμοποιήσει φέτος και σε θέση… πάουερ φόργουορντ! Παράλληλα, ο Τρίσταν Τόμπσον ενημέρωσε την διοίκηση των Καβς ότι μπορεί να μειώσει τις απαιτήσεις του για μάξιμουμ συμβόλαιο και αναμένεται συμφωνία ανανέωσης. Τέλος, ο Μαρκίφ Μόρις εμφανίστηκε κανονικά στο καμπ των Σανς παρά την διαφωνία του με την ανταλλλαγή του δίδυμου αδερφού του, Μάρκους, στο Ντιτρόιτ, ενώ ο Μπεν Γκόρντον θα δοκιμάσει να πείσει τους πρωταθλητές Ουόριορς να τον αποκτήσουν.