Παρά την επίσημη συνέντευξη του Άλβιν Τζέντρι με την διοίκηση των Πέλικανς, η ομάδα της Νέας Ορλεάνης δεν περιορίζει τη λίστα των υποψηφίων της. Σύμφωνα με το ESPN δεν είναι μόνο ο βοηθός του Στιβ Κερ στους Ουόριορς που απασχολεί τους παράγοντες της Νέας Ορλεάνης και ο άλλοτε κόουτς των Νικς και Ρόκετς και νυν τηλεσχολιαστής, Τζεφ Βαν Γκάντι είναι επίσης στη σκέψη τους… Ο ίδιος ο «JVG» αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, δηλώνοντας απλώς πως «τρέφω απεριόριστο σεβασμό για το επάγγελμα του προπονητή και δεν θα μιλήσω ανοικτά για καμία κενή θέση τεχνικού στο ΝΒΑ. Δεν είναι το στυλ μου». Επιπλέον, τόνισε πως «σέβομαι και τον Μόντι Ουίλιαμς, το οποίο και έχω κοουτσάρει και είναι ακέραιος χαρακτήρας. Πιστεύω πως έκανε καταπληκτική δουλειά στους Πέλικανς και θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος για τούτο».

Άλλα δημοσιεύματα επιμένουν πως η Νέα Ορλεάνη, μετά την απόλυση Ουίλιαμς, εξακολουθεί να έχει στη λίστα της και τον Τομ Θίμποντο, αναμένοντας -όπως και το Ορλάντο– τις εξελίξεις με την πιθανή αποχώρησή του από το Σικάγο. Το Yahoo!Sports, πάντως, αποκάλυψε πως ο μέχρι πρότινος κόουτς των Θάντερ, Σκοτ Μπρουκς (τον οποίο αντικατέστησε ο Μπίλι Ντόνοβαναρνήθηκε να συζητήσει με τους Πέλικανς. Επιθυμώντας να μείνει εκτός πάγκων για μία σεζόν, ώστε να αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Και δεν αποκλείεται απλώς να εργαστεί ως αναλυτής σε τηλεοπτικό δίκτυο για την επόμενη χρονιά.

Σε ό,τι αφορά την κενή θέση στο Ντένβερ, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Νάγκετς ίσως διατηρήσουν στον πάγκο τον υπηρεσιακό τεχνικό (μετά την απόλυση του Μπράιαν Σο), Μέλβιν Χαντ. Αν και ο άλλοτε τεχνικός των Νάγκετς, κι επίσης πρώην κόουτς των Σανς, Νικς και Λέικερς, Μάικ Ντ’Αντόνι, είναι υποψήφιος για τη θέση. Στο Ορλάντο, στην αναμονή για τον Θίμποντο, έχουν στα υπόψη τους τον Σκοτ Σκάιλς και τον Μάικ Μαλόουν, ενώ, τέλος, στο Σικάγο, σε περίπτωση αποχώρησης του «Thibs», ίσως στραφούν στον Φρεντ Χόιμπεργκ του Άιοβα Στέιτ.