Ανυπόμος και πανέτοιμος για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στο NBA φαίνεται ο μεγάλος σταρ των Ιντιάνα Πέισερς, Πολ Τζόρτζ. Ο μεγάλος άτυχος της περασμένης χρονιάς έχει ξεπεράσει πλήρως τον σοβαρό του τραυματισμό που είχε υποστεί το περασμένο καλοκαίρι σε φιλική αναμέτρσηση με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ και πλέον δηλώνει καλύτερος και σοφότερος από ποτέ, στοχεύοντας πολύ ψηλά για την φετινή χρονιά.

“Ειλικρινά νιώθω πως είμαι καλύτερος από πριν. Έχω ακόμη την φιλοδοξία να αναδειχθώ MVP και να παραμείνω ένας από τους πολύ καλούς αμυντικούς, αλλά και σκόρερ του πρωταθλήματος. Αισθάνομαι πως πλέον είμαι σοφότερος. Μοιάζει παράλογο, αλλά μού φαίνεται πως έχω βελτιωθεί στα πάντα την περίοδο που έμεινα εκτός. Είμαι έτοιμος για την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο φόργουορντ των Πέισερς.

Ο Τζορτζ πέτυχε 18π. σε 23΄ στην εντός έδρας φιλική ήττα της Ιντιάνα από τη Νέα Ορλεάνη με 110-105, τα ξημερώματα της Κυριακής (4/10). Καλοί και οι… τρεις Χιλ των Πέισερς, αφού ο Τζορτζ Χιλ είχε 11π. και οι Σάλομον και Τζόρνταν Χιλ πρόσθεσαν 10π. από τον πάγκο. Για τους νικητές Πέλικανς, ο μεγάλος σταρ τους, Άντονι Ντέιβις, είχε 18π. στο πρώτο ημίχρονο και δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο. Από 16π. πέτυχαν οι Γκόρντον και Μπάμπιτ, ενώ ο Αζινσά αποχώρησε με ενοχλήσεις στο δεξί πόδι.

Ατυχία και για τους Χόρνετς, οι οποίοι νίκησαν μεν με 106-100 μέσα στο Ορλάντο, όμως είδαν τον Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ να χτυπά στον δεξιό ώμο και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο… Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν εξάρθρωση και δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Σάρλοτ επικράτησε χάρη στο καλό ανεπίσημο ντεμπούτο των Λιν (17π.-7ασ.), Μπατούμ (14π.) και Λαμπ (13π.). Για το Ορλάντο, ο Νίκολσον είχε 23π., ο Ολαντίπο 16 και ο Μάριο Χεζόνια 9π..