Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών στο μπάσκετ και να βγει νικητής. Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ο κυρίαρχος του αθλήματος, τα χρόνια που μεσουρανούσε στα παρκέ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως τώρα έχει χάσει αυτή τη στόφα νικητή που τον χαρακτήριζε. Το basketblog.gr σας θυμίζει την κόντρα του σπουδαίου «MJ» με κινέζικη εταιρία αθλητικών ειδών.

Το Ανώτερο δικαστήριο της Κίνας πριν από λίγες εβδομάδες έβγαλε μια απόφαση με την οποία ο «αέρινος» μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος, αφού πλέον κατέχει –και με τη βούλα- τα δικαιώματα για το επίθετό του στα κινέζικα. Τι εννοούμε με αυτό; Εδώ και αρκετά χρόνια υπήρχε μια μακρόχρονη διαφωνία εμπορικών σημάτων μεταξύ του Τζόρνταν και μιας κινεζικής εταιρίας, με το δικαστήριο να ανατρέπει προηγούμενες αποφάσεις που ήταν εναντίον του θρύλου των Σικάγο Μπουλς.

aa

Πριν από 5 χρόνια, πίσω στο 2012, o Μάικλ Τζόρνταν είχε μηνύσει την κινεζική εταιρεία αθλητικών ειδών με το όνομα «Qiaodan»,  η οποία φέρεται να εκμεταλλεύτηκε τόσο το όνομα του, όσο και τη φανέλα του με τον διάσημο αριθμό 23, με σκοπό να πουλήσει φανέλες μπάσκετ και παπούτσια στην Κίνα. Ο παλιός σούτινγκ γκαρντ των «ταύρων» ισχυρίστηκε πως με αυτό τον τρόπο, η εταιρία προσπάθησε να παραπλανήσει τους Κινέζους καταναλωτές, έτσι ώστε να πιστεύουν ότι πίσω από την εταιρία και το εμπορικό σήμα της, κρυβόταν αυτός.

ee

Η απόφαση που είχαν βγάλει τότε τα τοπικά δικαστήρια ήταν υπέρ της κινεζικής εταιρείας, κάτι που δεν άρεσε στον «MJ», o οποίος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ο εμβληματικός ηγέτης των Μπουλς πήγε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κίνας, το οποίο αποφάνθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 2016 ότι η κινεζική εταιρεία που μετρά 6000 καταστήματα, θα αναγκαστεί σε αλλαγή ονομασίας.

cc

«Είμαι χαρούμενος που το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε το δικαίωμα να προστατεύσω το όνομά μου από το εμπορικό αυτό σήμα. Οι Κινέζοι καταναλωτές δικαιούνται να γνωρίζουν ότι τα προϊόντα της εταιρίας Qiaodan δεν έχουν καμία σχέση με μένα», είχε δηλώσει μετά την ετυμηγορία του δικάστηρίου ο “Air”.