Πόσες φορές θα είχατε εκνευριστεί παρακολουθώντας κυρίως τους Σπερς του Γκρέγκ Πόποβιτς να στέλνουν χωρίς κάποιο λόγο στην γραμμή των βολών τους ΝτεΑντρέ Τζόρνταν, Αντρέ Ντρούμοντ, Ντουάιτ Χάουαρντ και αρκετούς ακόμα, επιλέγοντας την γνωστή τακτική η οποία έγινε γνωστή ως Hack-a-Shaq, με την στρατηγική του σχετικού κόλπου να εφαρμόζεται αρχικά στον Σακίλ Ο’Νιλ.

Έτσι, οι υπεύθυνοι των κανονισμών του NBA αποφάσισαν αν αλλάξουν τον κανονισμό ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο φαινόμενο. Συγκεκριμένα ο Άνταμ Σίλβερ ανέφερε ότι: «Εφαρμόσαμε ένα νέο κανονισμό. Γνωρίζουμε ότι αρκετοί δεν περίμεναν να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά πρόκειται για ένα συμβιβασμό».

Έτσι, αποφάσισαν να επεκτείνουν τον κανονισμό, ο οποίος ίσχυε στο τελευταίο δίλεπτο της τέταρτης περίοδου, στο τελευταίο δίλεπτο της κάθε περιόδου, αλλά και στην παράταση. Συγκεκριμένα ο παίκτης που δέχεται το φάουλ θα εκτελεί μια βολή, και η ομάδα του θα έχει την κατοχή της μπάλας με επαναφορά, τιμωρώντας τον αντίπαλο για την στρατηγική του. Ο μόνος που ψήφισε εναντίον της συγκεκριμένης αλλαγής ήταν ο ιδιοκτήτης του Ντάλας, Μάρκ Κιούμπαν ο οποίος δήλωσε: «Ποτέ δεν είναι σωστό να επιβραβεύεις την ανικανότητα».