Μπορεί η χθεσινή νίκη των Los Angeles Lakers στο Detroit κόντρα στους τοπικούς Pistons να ήταν τόσο εντός προγράμματος όσο και κόντρα σε μια από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ, αλλά ταυτόχρονα ήταν και η πρώτη τους στο Michigan από το 2014, οπότε όσο αντίθετους δρόμους και αν ακολουθούν οι δύο ομάδες είναι μια σημαντική επιτυχία -ειδικά με τον τρόπο που ήρθε.

Τι κρατάμε από το εν λόγω ντέρμπι;

Την ηγετικότητα του Westbrook

O Russell Westbrook είναι από τους σταρ που δείχνουν πολύ καλύτεροι όταν αγωνίζονται με μέτριο περίγυρο δίπλα τους -εξαιτίας της προσαρμοστικότητάς του στο πλευρό άλλων- και χθες πραγματοποίησε την ίσως καλύτερη εμφάνισή του με τα χρώματα του LA.

Μπορεί να ήταν μέτριος για τρεις περιόδους, αλλά στην τέταρτη ήταν εξωπραγματικός με 15 πόντους και 6 ασίστ, συμμετέχοντας εν ολίγοις στους 27 από τους 37 πόντους της ομάδας του -αλλά και στους 18 από τους πρώτους 21!
Ήταν ώριμος στις επιλογές του, κινήθηκε έξυπνα μακριά από τη μπάλα -κάτι πολύ σπάνιο για τον ίδιο- και δε δίστασε να φτιάξει τους χώρους για τον Anthony Davis, που καθάρισε το ματς στο φινάλε.

Το κακό για τους “Λιμνανθρώπους”;
Άρχισε να οργιάζει από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο LeBron James

 

Τις 29 ασίστ σε 45 καλάθια

Οι φιλοξενούμενοι ήταν επιτέλους αρκετά πρόθυμοι τόσο στο σπάσιμο της μπάλας στην περίμετρο όσο και στα cuts, βρίσκοντας μερικούς εύκολους πόντους αναδεικνύοντας τη φαντασία των LeBron και Westbrook, με τις 29 ασίστ στα 45 τους καλάθια να μιλούν από μόνες τους (το 64% assisted).

Παράλληλα, τόσο τα πολλά σχήματα των Pistons με τον μέτριο αμυντικά Cade Cunningham εξασθένισε κατά πολύ την πίεσή τους, ενώ την ίδια στιγμή οι λογικές επιλογές του “Brodie” ανάγκασαν την αρμάδα του Χόλιγουντ σε ελάχιστα λάθη (13 χθες/ 17 γενικά), σε μια από τις πιο άρτιες επιδόσεις τους φέτος.

 

Tη… λύσσα του AD

Ο Davis είναι ιδιαίτερα μέτριος και φέτος -αναλογικά με τα δεδομένα του- αλλά φρόντισε χθες να κάνει το καλύτερο closing game της σεζόν.

Ουσιαστικά, στα τελευταία 5 λεπτά της αναμέτρησης μέτρησε 12 πόντους με 5-5 σουτ, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες την ίδια στιγμή που το Detroit έμεινε στους 7 πόντους με 2-9 σουτ.

Αυτό βέβαια είναι μόνο το αποτέλεσμα του περίσσιου πάθους που έβγαζε σε κάθε του ενέργεια και την απέραντη άρνησή του να χάσει ακόμα ένα παιχνίδι όντας στον ρόλο του ηγέτη.