Όπως είχαμε τονίσει και μετά το πέρας του Game 1, το ζήτημα που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Βοston Celtics στην 4η περίοδο δεν ήταν τόσο η άμυνα των Golden State Warriors αλλά η αναποτελεσματικότητα στην επίθεσή τους -με τους «Πολεμιστές», αν και κυκλοφορούσαν τη μπάλα και γέννησαν μερικές καλές όψεις, να είναι εξαιρετικά άστοχοι από την περίμετρο (1-7 τρίποντα όσο ήταν ακόμα ντέρμπι) και να χάνουν ένα φαινομενικά δικό τους ματς.

Τι πρέπει να αλλάξουν;

Παρουσία Looney

Μπορεί σε έναν κόσμο όπου η πλειονότητα ενδιαφέρεται μόνο για τους πόντους να μην εκτιμάται τόσο η συμβολή του, αλλά ο Kevon Looney είναι αυτή τη στιγμή ο πιο καθοριστικός ρολίστας του Golden State στο δρόμο για την επιστροφή στα δαχτυλίδια από το 2018.

Γιατί;
Γιατί κάνει τα πάντα πέραν του σκοραρίσματος.

Στο Game 1, ο 26χρονος «ψηλός» μέτρησε 6 επιθετικά ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και είδε 4 από τα screens του να ευοδώνονται σε καλάθια.

Πόντοι που χάρισε:

  • Από ασίστ: 12
  • Από ριμπάουντ: 12
  • Από σκριν: 10

 

Παρ’ όλα αυτά, έμεινε στο παρκέ στην 4η περίοδο μόνο για -σκάρτα- 3 λεπτά, με την ομάδα του να χάνει εν τη απουσία του επαφές και μια αξιοπρόσεκτη παρουσία στην αντίπαλη ρακέτα…

Δίδυμο Green – Iguodala

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η αποτελεσματικότητα των Warriors από την περίμετρο ήταν αποκαρδιωτική στην 4η περίοδο, με την κοινή παρουσία των Draymond Green και Andre Iguodala -των παικτών που γνώρισαν το μεγαλύτερο ρίσκο από πλευράς Κελτών– να είναι απογοητευτική σ’ αυτό το κομμάτι.

Ουσιαστικά, η στρατηγική της Βοστόνης -που ακολούθησε φυσικά και ο Steve Kerr– επέτρεπε συνεχώς τεράστια gap στους δύο αθλητές -κάτι που έφραζε το spacing των υπόλοιπων καλών σουτέρ/σκόρερ, με 5 άτομα πλέον να είναι προσαρμοσμένα πάνω τους αντί για 3, με την κυκλοφορία και τις ελεύθερες όψεις να περιορίζονται.

Συνολικά, στα 12 λεπτά που πέρασαν μαζί στο παρκέ, οι γηπεδούχοι ήταν χειρότεροι κατά 20 πόντους ανά 100 κατοχές (14η καλύτερη επίδοση)…

Κlay με το γνωστό playstyle

Τα 6-14 σουτ και τα 3-7 τρίποντα δε λένε την απόλυτη αλήθεια για την εικόνα του Klay Thompson επιθετικά, με μερικές εύκολες όψεις και την ικανότητά του να αναβαθμίζουν τη στατιστική του απόχρωση σε σχέση με την ρεαλιστική.

Πέραν των 2 εύκολων καλαθιών που βρήκε στο ανοιχτό γήπεδο, οι Celtics προσπάθησαν να τον βγάλουν από τα νερά του αναγκάζοντάς τον να καλλιεργήσει ο ίδιος μόνος του το σουτ του.
Αυτό φυσικά δεν θα έχει ποτέ επιθυμητό αποτέλεσμα για τους Warriors, με τα isos του -ακόμα και αποτελεσματικά- να παγώνουν απόλυτα την ίσως πιο καλοκουρδισμένη επίθεση του ΝΒΑ.

  • 2+ ντρίμπλες μετά από πάσα: 0-1
  • Catch n shoot/μια ντρίμπλα: 6-11
  • Iso: 1-3
  • Transition: 2-3