Όσο ο Γιάννης απολαμβάνει τις διακοπές του στην πατρίδα του μαζί με την οικογένειά του, τα σενάρια για το μέλλον του δίνουν και παίρνουν στην Αμερική. Μετά το τέλος ακόμα μίας αποτυχημένης σεζόν για τους Bucks, ο Έλληνας σταρ ξεκαθάρισε με τον πιο απόλυτο τρόπο, ότι δεν πρόκειται να ζητήσει ανταλλαγή (μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του), ενώ αν οι Bucks του δώσουν προοπτική θέλει να μείνει στην ομάδα και να παλέψει για ένα πρωτάθλημα.

Μπορεί και οι δυο τους να μοιάζουν αρκετά ξεκάθαροι στις απόψεις τους…crystal clear που λέμε στην Ελλάδα….αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον ειδικά όταν μιλάμε για ένα τόσο hot όνομα όπως του Γιάννη. Αρκετά έχουν γραφτεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και για αυτό σας παρουσιάζουμε τους τρεις βασικότερους διεκδικητές του Γιάννη και τι πρέπει να κάνουν για να τον αποκτήσουν.

Dallas Mavericks

Η ομάδα του Mark Cuban ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα Big-3 αλλά στην ευρωπαϊκή της έκδοση αφού θα στηρίζεται στους Doncic (Σλοβένος), Porzingis (Λετονός) και τον Γιάννη (Έλληνας).Το τίμημα αυτού του ονείρου όμως δεν είναι λίγο για την ομάδα του Tεξας. Δεν θα είναι λίγες ούτε ανώδυνες αλλά προκειμένου να ντύσου τον Γιάννη στα μπλε μπορούν να το δεχτούν. Μεγάλο ρόλο σε αυτό θα παίξει το συμβόλαιο του Doncic το οποίο λογικά θα αλλάξει του χρόνου άρα στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να θυσιαστεί το “μεγάλο” συμβόλαιο του Porzingis για να έρθει ο Γιάννης στο Dallas εκτός και αν έχουν αμφότεροι οι “Ευρωπαίοι” του Dallas να θυσιάσουν κάποια χρήματα για να έρθει ο Έλληνας star πιο εύκολα αλλά δύσκολα καθώς οι εποχές Dirk έχουν περάσει.

Miami Heat

Μια ομάδα της περιφέρειάς του και μια ομάδα που τον “πλήγωσε” φέτος αρκετά κόβοντας αρκετά πρόωρα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του MVP για το φετινό δαχτυλίδι. Η ομάδα των Jimmy Butler και Goran Dragic (restricted FA) θέλει να φέρει τον Γιάννη στο South Beach και να ολοκληρώσουν αυτό που φέτος δεν τους άφησε ο LeBron. Ο coach Spoelestra κατάφερε να φτιαξει μια αρκετά ανταγωνιστική ομάδα και να τρυπήσει το ταβάνι της. Ρόλο στο θέμα του Γιάννη στο Miami θα παίξει το συμβόλαιο του Bam Adebayo. Το Miami ειναι δεδομένο ότι θα του προσφέρει νέο συμβόλαιο ενώ οι FA Crowder και Jones δύσκολα θα συνεχίσουν στην ομάδα για να δημιουργηθεί χώρος στο Salary Cap αλλά επίσης ρόλο σε αυτό θα παίξει και το συμβόλαιο που θα αναζητήσει ο Dragic στην free agency και αν οι Heat θα ειναι πρόθυμοι να του ματσάρουν την προσφορά ώστε να κρατήσουν τον “Δράκο” στο Miami ή αν θα τον αφήσουν να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει για αλλού.

Golden State Warriors

Από την Δύση στην Ανατολή και από εκεί πάλι στην Δύση. Σας κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος αφού οι Warriors είναι η ομάδα που είναι πρόθυμη να κάνει ένα γερό “all-in” προκειμένου να ρεφάρει την φετινή κακή χρονιά που είχε κι να φέρει δίπλα στν Steph Curry τον MVP του πρωταθλήματος. Οι Warriors θέλουν τον Αντετοκούνμπο και μαζί με τον Curry θα συνθέσουν ένα εντυπωσιακό δίδυμο. Ερωτηματικό αποτελεί ο Klay, ο οποίος λογικά σε ένα πιθανό trade θα πρέπει να θυσιαστεί, αφού η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο είναι πολύ πιθανόν να τολμήσει να τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να τον φέρει στην West Coast. Οι Warriors έχουν έτοιμο πακέτο για τον Γιάννη και θα κάνουν τα πάντα για να τον πείσουν να μετακομίσει.

Το πακέτο της ανταλλαγή σύμφωνα με τους Αμερικανούς αναλυτές περιλαμβάνει, τον Wiggins, το Νο.2 του φετινού ντραφτ, έχουν το ντραφτ της Μινεσότα για τον επόμενο χρόνο, top 3 protected, ενώ έχουν και unprotected για το 2022. Αυτά είναι καλά, αλλά σίγουρα όχι αρκετά, αφού πιθανότατα θα μπει στην κουβέντα ο Thompson ο οποίος να θυμίσουμε ότι προέρχεται από πολύ σοβαρό τραυματισμό και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι ή ακόμα και ο σκληρός και αγαπημένος της κερκίδας Draymond Green για να ολοκληρωθεί το πακέτο. Η προοπτική των Warriors είναι η μοναδική που συνοδεύεται τόσο έντονα με την ετικέτα ενός πρωταθλήματος. Από την άλλη μπορεί να φέρει και αρκετή κριτική όπως στην περίπτωση του Durant. Η off-season έχει αρκετό δρόμο ακόμα και όπως ξέρουμε είναι γεμάτη εκπλήξεις οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάτσουμε να δούμε τι θα μας προσφέρει στην περίπτωση του Γιάννη.