Δεν είναι κρυφό το όνειρο του κομισαρίου του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, η Ευρώπη να συμπεριληφθεί κάποια στιγμή στο καλεντάρι του ΝΒΑ. Την άποψη αυτήν εξέφρασε και σε καινούργιες του δηλώσεις περί ευρωπαϊκής περιφέρειας. Την προσπάθεια αυτήν, αν καταφέρει ποτέ να την υλοποιήσει, φαίνεται να επιθυμεί να την ξεκινήσει από το Λονδίνο, στο οποίο λαμβάνουν χώρα αρκετές δράσεις για ανάπτυξη του μπάσκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν ματς του ΝΒΑ που διεξάγονται στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, όπως αυτό ανάμεσα σε Μιλγουόκι Μπακς και Νιου Γιορκ Νικς, στο οποίο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του κυριάρχησαν πλήρως. Σε αυτό το παιχνίδι, ήταν… όλοι παρόντες! “Αστέρες” του παγκοσμίου στερεώματος, και όχι μόνο από τον χώρο του αθλητισμού, παρέστησαν στην O2 Arena, προκειμένου να παρακολουθήσουν την άνετη αυτήν επικράτηση των “Ελαφιών” του Τζέισον Κιντ. Δυνατές παρουσίες ανθρώπων πασίγνωστων, δηλαδή, κάτι που συνιστά βοήθεια εκ μέρους τους, στην προσπάθεια προώθησης του αθλήματος σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο εμπορικές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Αρχικά, δύο ποδοσφαιριστές που έχουν αφήσει το δικό τους ξεχωριστό “στίγμα” στην ιστορία του αθλήματος, οι Thierry Henry και Didier Drogba.

drogba thierry henry

Ο Ιβοριανός “άσσος”, θέλησε να φωτογραφηθεί και με τον συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Cesk Fabregas.

Francesc Cesc Fιbregas Soler chelsea

Την ευκαιρία δε θέλησαν να χάσουν και άλλοι παίκτες ομάδων του Λονδίνου, όπως οι Serge Gnabry και Mathieu Flamini της Άρσεναλ.

Serge David Gnabry  Mathieu Flamini arsenal

“Αντιπροσώπους” είχε και η Τότεναμ, με τους “Πετεινούς” Etienne Capoue και DeAndre Rosselle Yedlin να “καμαρώνουν” τα “Ελάφια” του Ουισκόνσιν.

Etienne Capoue  DeAndre Roselle Yedlin tottenham

Ο Tim Howard της Έβερτον πάντοτε είχε γένια, αλλά εσχάτως αποφάσισε να τα αφήσει… λίγο παραπάνω.

tim howard everton

Η ιστορική Στόουκ Σίτι δε θα μπορούσε να λείψει από το “πάρτι”, με τους Ryan Shawcross και Asmir Begovic επίσης να παρίστανται.

Shawcross and begovic from Stoke City

Τη δυνατότητα, ασφαλώς, είχε και ο Γιώργος Σαμαράς να δει από κοντά τον συμπατριώτη του, Γιάννη Αντετοκούνμπο, να αγωνίζεται, μιας και αυτήν την εποχή βρίσκεται στην Ουεστ Μπρόμιτς.

anteto-samaras

Και οι ποδοσφαιστές δεν έχουν ασφαλώς να χωρίσουν κάτι μεταξύ τους, παρά κάθονται μαζί και… να έχουν τη συμπάθεια της μασκότ των Μπακς.

Premier League players took over the NBA game in London

Ο χώρος του αθλητισμού είχε, τέλος, κι έναν πιο… σκληροπυρηνικό τόνο, με την παρουσία του μποξέρ Anthony Joshua.

boxer Anthony Oluwafemi Olaseni Joshua

 

Ο καλλιτεχνικός κόσμος, επίσης αποφάσισε να δώσει το δικό του δυναμικό “παρών”. Αρχικά, με τον Idris Elba, πρωταγωνιστή των ταινιών “Prometheus” και “RocknRolla”.

Idris Elba

Κι επίσης, με τον Liam Payne, στέλεχος του μουσικού συγκροτήματος One Direction.

Liam Payne from one direction band

 

Και φυσικά, δεν ξεχνάμε τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, που μίλησαν αποκλειστικά στον Γιώργο Αδαμόπουλο, αρχίζοντας από τον “αρχιτέκτονα” της νέας προσπάθειας των Μπακς, Τζέισον Κιντ.

kidd jason

Ο Κερτ Ράμπις, από πλευράς Νικς, μίλησε για την νέα νοοτροπία που θέλουν οι άνθρωποι της ομάδας, να εισαχθεί σε αυτήν.

kurt rumbis

Τέλος, ο Κένιον Μάρτιν δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον συμπαίκτη του, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

K-Mart