Ο Joel Embiid συνεχίζει τις τρομερές εμφανίσεις στο ΝΒΑ τις τελευταίες εβδομάδες. Παράλληλα, συνεχίζει και ένα πολύ σπάνιο σερί, καθώς στους τελευταίους πέντε αγώνες των 76ers σημειώνει ΑΚΡΙΒΩΣ 31 πόντους!

Πόσο πιθανό είναι αυτό; Όχι και τόσο.

Σύμφωνα με το Crazy Stats, η συγκεκριμένη επίδοση του Embiid αποτελεί ισοφάριση του 3ου μεγαλύτερου σερί αγώνων με τον ίδιο αριθμό πόντων. Παρεμπιπτόντως, το ρεκόρ ανήκει στον Mychal Thompson και είναι πολύ πιο ταπεινό, απ’ ότι πιθανότατα περιμένει κανείς να διαβάσει. Βλέπετε, ο παλαίμαχος σέντερ είχε ακριβώς δύο πόντους σε οκτώ διαδοχικούς αγώνες των Lakers τη σεζόν 1990-91.

Για να επιστρέψουμε στον Embiid, με τη νέα 30άρα του, έφτασε τα οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια με 30 ή περισσότερους πόντους, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ ομάδας. Το μοιράζεται πλέον μαζί με τους Wilt Chamberlain και Allen Iverson. Μπορεί βέβαια και να το σπάσει στο αμέσως επόμενο ματς…

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι η χθεσινή ήττα των 76ers από τους Hornets ήταν η πρώτη έπειτα από 16 συνεχόμενες νίκες στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων! Επρόκειτο για το μεγαλύτερο εν ενεργεία (μέχρι χθες) σερί νικών στο ΝΒΑ για μία ομάδα απέναντι σε μία άλλη.