Γεμάτο ήταν το πρόγραμμα της χθεσινής ημέρας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού καθώς διεξήχθησαν συνολικά 13 (!) αναμετρήσεις, οι οποίες -ως επί το πλείστον- είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Και πώς να γίνει αλλιώς, όταν οι Λος Άντζελες Κλίπερς “έσπασαν” το αήττητο των Σαν Αντόνιο Σπερς, εν αντιθέσει με τους συμπολίτες Λέικερς που γνώρισαν ακόμα μια ήττα, αυτή τη φορά από τους Γιούτα Τζαζ. Ακόμα μία νίκη πέτυχαν οι Ντάλας Μάβερικς επί των Τορόντο Ράπτορς, ενώ, τέλος, οι Σακραμέντο Κινγκς έκαναν τα εύκολα δύσκολα, αλλά στο τέλος έκαμψαν την αντίσταση των Ντιτρόιτ Πίστονς.

Τα αποτελέσματα:

Σάρλοτ Μπόμπκατς – Φοίνιξ Σανς 110-117
Μπόστον Σέλτικς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 100-94
Ατλάντα Χοκς – Ιντιάνα Πέισερς 89-86
Μαϊάμι Χιτ – Μπρούκλιν Νετς 103-73
Μιλγουόκι Μπακς – Μέμφις Γκρίζλις 90-108
Νιού Ορλίν Χόρνετς – Φιλαδέλφεια Σίξερς 62-77
Χιούστον Ρόκετς – Ντένβερ Νάγκετς 87-93
Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Ορλάντο Μάτζικ 90-75
Ντάλας Μάβερικς – Τορόντο Ράπτορς 109-104
Γιούτα Τζαζ – Λος Άντζελες Λέικερς 95-86
Σακραμέντο Κινγκς – Ντιτρόιτ Πίστονς 105-103
Λος Άντζελες Κλίπερς – Σαν Αντόνιο Σπερς 106-84
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 106-96

“Δαγκώνουν” οι “Λύκοι”

Οι πολλές απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς δεν σημαίνει πως οι “Λύκοι” δεν είναι ανταγωνιστικοί. Τουναντίον, η ομάδα του Ρικ Έιντελμαν συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την πορεία της την πρώτη βδομάδα του φετινού πρωταθλήματος παίρνοντας ακόμα μία νίκη. Αυτή τη φορά, οι… άτυχοι ήταν οι Ορλάντο Μάτζικ, οι οποίοι γνώρισαν την ήττα με 90-75 σε ένα παιχνίδι όπου η Μινεσότα ήταν καλύτερη καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έχοντας πολλούς παίκτες της σε καλή μέρα, πήρε μία άνετη εντός έδρας νίκη.

Η απάντηση των “Σβόλων”

Μετά τις αρχικές ήττες, οι Ντένβερ Νάγκετς αρχίζουν να βρίσκουν ρυθμό και με μπροστάρη τον Κένεθ Φαρίντ να επιστρέφουν στο δρόμο των επιτυχιών. Ο δυναμικός φόργουορντ ήταν ο πρωταγωνιστής των “Σβόλων” στην εκτός έδρας επικράτηση επί των Χιούστον Ρόκετς με 93-87 αφού έκανε νταμπλ νταμπλ (16 πόντοι, 16 ριμπάουντ) όντας ο απόλυτος κυρίαρχος στο “ζωγραφιστό”. Ο Κώστας Κουφός πάτησε παρκέ για 21 λεπτά έχοντας 4 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ από πλευράς Χιούστον πρώτος σκόρερ ήταν ο Κάρλος Ντελφίνο με 19 πόντους.

Συνεχίζουν να αγκομαχούν

Η αναζήτηση της αγωνιστικής ταυτότητας των Μπόστον Σέλτικς συνεχίζεται καθώς οι “Κέλτες” εξακολουθούν να μην πείθουν με την απόδοσή τους στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Παρόλ’ αυτά, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς πήρε τη νίκη απέναντι στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς με 100-94, έστω κι αν χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της (88-88κ.α.). Η Big Three των Σέλτικς ήταν αυτή που έδειξε τον δρόμο στους υπολοίπους καθώς Πολ Πιρς (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Κέβιν Γκαρνέτ (20 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και Ραζόν Ρόντο (18 πόντοι, 14 ασίστ) έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας τους.

“Πέταξαν” τα “Γεράκια”

Τι κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 86-71 λίγα λεπτά πριν το τέλος; Οι Ατλάντα Χοκς έκαναν ένα εντυπωσιακό φώτο φίνις στην αναμέτρηση κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς και με σερί 18-0 πήραν σπουδαία νίκη στην Ινδιανάπολη με 89-86. Τα “Γεράκια” δεν εγκατέλειψαν σε κανένα σημείο το παιχνίδι και έχοντας ως ηγέτες στα τελευταία λεπτά τους Κάιλ Κόρβερ (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Τζεφ Τιγκ (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ) πέτυχαν την ολική ανατροπή.

Έβγαζαν φωτιές!

Καταιγιστικοί ήταν οι Μαϊάμι Χιτ απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς. Οι πρωταθλητές δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους Νετς να ελπίζουν στη νίκη αφού παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ και σουτάροντας με 41.7% (10/24) από τη γραμμή των τριών πόντων έκαναν επίδειξη δύναμης. Πρώτος σκόρερ των Χιτ ήταν ο Ντουέιν Ουέιντ με 22 πόντους, ενώ ο ΛεΜπρον Τζέιμς πέτυχε νταμπλ νταμπλ με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από πλευράς Μπρούκλιν, οι Τζο Τζόνσον (9 πόντοι με 4/14 εντός παιδιάς) και Ντερόν Ουίλιαμς (14 πόντοι με 7/15 εντός παιδιάς) έμειναν σε “ρηχά νερά”.

Βίοι αντίθετοι

Σε εντελώς διαφορετική πορεία βαδίζουν οι δύο συγκάτοικοι του Λος Άντζελες. Λέικερς και Κλίπερς έχουν βίους αντίθετους μέχρις στιγμής στο πρωτάθλημα καθώς οι πρώτοι γνωρίζουν τη μία ήττα μετά την άλλη, εν αντιθέσει με τους μισητούς συμπολίτες τους που πάνε από το καλό στο καλύτερο.

Οι “Λιμνάνθρωποι” γνώρισαν νέα ήττα (την τέταρτη σε πέντε παιχνίδια), αυτή τη φορά από τους Γιούτα Τζαζ με 95-86 όντας για ακόμα μια φορά απογοητευτικοί. Η ομάδα του Μάικ Μπράουν συνεχίζει να μην θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του πρόσφατος παρελθόντος αφού, παρά τη σημαντική μεταγραφική της ενίσχυση, είναι σκιά του εαυτού της. Οι φιλότιμες προσπάθειες του Κόμπε Μπράιαντ (29 πόντοι) δεν είχαν αντίκρισμα αφού η σύμπραξη των Αλ Τζέφερσον – Μο Ουίλιαμς – Ράντι Φόι έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των “Μορμόνων”.

Το τρένο των Σαν Αντόνιο Σπερς έκανε στάση στην έδρα των Κλίπερς, αφού τα “Σπιρούνια” γνώρισαν στην Καλιφόρνια την πρώτη τους φετινή ήττα (106-84). Τα νιάτα και η δύναμη των “Κλιπς” ήταν καταλυτικά προκειμένου να τους δώσουν τη νίκη σε ένα παιχνίδι όπου είχαν επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Μπλέικ Γκρίφιν να κάνει… τα δικά του έχοντας 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ

Νιού Γιόρκ Νικς 3-0
Μαϊάμι Χιτ 4-1
Σικάγο Μπουλς 3-1
Μιλγουόκι Μπακς 2-1
Ατλάντα Χοκς 2-1
Μπόστον Σέλτικς 2-2
Φιλαδέλφεια Σίξερς 2-2
Ορλάντο Μάτζικ 2-2
Κλίβελαντ Καβαλίερς 2-3
Ιντιάνα Πέισερς 2-3
Σάρλοτ Μπόμπκατς 1-2
Μπρούκλιν Νετς 1-2
Τορόντο Ράπτορς 1-4
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 0-3
Ντιτρόιτ Πίστονς 0-5

ΔΥΣΗ

Σαν Αντόνιο Σπερς 4-1
Ντάλας Μάβερικς 4-1
Μινεσότα Τίμπεργουλβς 3-1
Μέμφις Γκρίζλις 3-1
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 3-2
Λος Άντζελες Κλίπερς 3-2
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 2-2
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 2-2
Χιούστον Ρόκετς 2-2
Νιού Ορλίν Χόρνετς 2-2
Ντένβερ Νάγκετς 2-3
Σακραμέντο Κινγκς 2-3
Γιούτα Τζαζ 2-3
Φοίνιξ Σανς 2-3
Λος Άντζελες Λέικερς 1-4