Το τελευταίο παιχνίδι για το 2020 με το Toronto συνοδεύτηκε από ιστορικά ρεκόρ για τους Knicks. Αρνητικά ρεκόρ. Σε ένα ματς που οι Knicks πάλεψαν για παραπάνω από τρεις περιόδους και θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν κερδίσει, τελικά το έχασαν με 100-83 και ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν ένας: τα ποσοστά τους πίσω από τη γραμμή του τρίποντου.

Η ομάδα του Tom Thibodeau είχε 3/36 τρίποντα στην Τάμπα, χάνοντας μάλιστα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα 21 στη σειρά! Το ρεκόρ, πάντως, είναι άλλο και το μοιράζονται οι τέσσερις από τους πέντε παίκτες που άρχισαν το παιχνίδι: ο Elfrid Payton, o Reggie Bullock, o R.J. Barrett και ο Julius Randle. Όλοι μαζί είχαν 0/23 τρίποντα στο παιχνίδι, επίδοση που σύμφωνα με τον Justin Kubatko συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Bullock (0/9) και ο Barrett (0/8) έγιναν επίσης οι πρώτοι συμπαίκτες που έχασαν στο ίδιο ματς τουλάχιστον επτά τρίποντα, δίχως να ευστοχήσουν σε ούτε ένα! Ειδικά ο Καναδός έχει σπάσει τα καλάθια εδώ και μια εβδομάδα, καθώς άρχισε την κανονική περίοδο με 3/3 και έκτοτε έχει 21 σερί άστοχα!

Το παράδοξο είναι ότι μέχρι εκείνο το παιχνίδι, οι Knicks ήταν πρώτοι σε όλο το ΝΒΑ σε ποσοστό ευστοχίας πίσω από τη γραμμή του τρίποντου με 47%. Μετά το τέλους αυτού βρίσκονται στη… 13η θέση με 36,6%.

«Νομίζω ότι πήραμε καλά σουτ απόψε», σχολίασε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής των Νεοϋορκέζων και δεν είχε άδικο. Οι Knicks επιχείρησαν 20 ανενόχλητα τρίποντα κόντρα στο Toronto..Απλά, έβαλαν μόνο ένα…