Συνεργάστηκαν για 13 χρόνια, αν και επρόκειτο για κάτι παραπάνω από μία απλή συνεργασία. Ο Ντουέιν Ουέιντ, αποτέλεσε τη «σημαία» των Μαϊάμι Χιτ, κερδίζοντας μαζί τους τρεις τίτλους, τα έτη 2006, 2012 και 2013, αποτελώντας παράλληλα το αγαπημένο παιδί των φίλων της ομάδας διαχρονικά. Από την ώρα που επελέγη, άλλωστε, στο νούμερο 5 του ντραφτ το 2003 μέχρι σήμερα, ήταν ένας «πιστός στρατιώτης».

Στην free agency, τα πράγματα δεν κύλησαν κατά τον επιθυμητό τρόπο για καμία από τις δύο πλευρές, καθώς αφενός ο Ουέιντ απογοητεύτηκε με την αρχική προσφορά των Χιτ, αφετέρου οι δεύτεροι είχαν καταλάβει ότι «το ποτάμι δε γύριζε πίσω». Κάπως έτσι, η νέα τους προσπάθεια να τον προσεγγίσουν ήταν καταδικασμένη, γνωρίζοντας πως ουσιαστικά αυτοί τον «έσπρωξαν» τους Σικάγο Μπουλς.

Δε θα μπορούσαν, όμως, έστω και με αυτό τον τρόπο, να λησμονήσουν την προσφορά του στο σύλλογο. Κάπως έτσι, η διοίκηση ετοίμασε ένα συγκηνιτικό βίντεο, δείχνοντας την καριέρα του Ουέιντ μέχρι σήμερα και περιλαμβάνοντας μία σειρά από πανέμορφες στιγμές που έζησαν μαζί. Ο αποχαιρετισμός είναι… ακόμη πιο δύσκολος, αν το παρακολουθήσει κανείς.