Τον Μάρτιο του 2018, κατά τη διάρκεια της 3ης χρονιάς του στο High School με τα χρώματα του St. George Technical School, ο Bones Hyland περνούσε το μεσημέρι του ήσυχα προσέχοντας τον 11 μηνών ξάδερφό του και μιλώντας στο τηλέφωνο με τον κολλητό του φίλο όσο πιο αθόρυβα μπορούσε, ενώ η αγαπημένη του γιαγιά ξεκουραζόταν γαλήνια στο δωμάτιό της.

Αυτή η τόσο ρόδινη στιγμή όμως, θα χαλούσε απότομα και άγαρμπα από μια ξαφνική πελώρια φωτιά που άρχισε να κατακλύζει όλο το σπίτι τάχιστα!

Δεν το πολυσκέφτηκε ιδιαίτερα.
Ανοίγει το παράθυρο και κόντρα στον ανοιξιάτικο αέρα που πλημμύριζε το Delaware πήδηξε στο απόλυτο κενό από ύψος 2 ορόφων διαλύοντας τον αχίλλειο τένοντά του στην προσγείωση!

Τουλάχιστον ήταν ζωντανός.
Κάτι που δε μπορεί να ειπωθεί όμως, και για τους συγγενείς του, που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα τόσο γρήγορα και άδικα.

Η πρώτη αντίδραση των γιατρών όταν ανίχνευσαν τον τραυματισμό του ήταν ξεκάθαρη. “Δεν θα παίξεις μπάσκετ ξανά“.
Ο Bones -προσωνύμιο που είχε κερδίσει ήδη από τα σχολικά του χρόνια εξαιτίας του αδυνάτου σαν σκελετό παρουσιαστικού του- δεν το πίστεψε ποτέ όμως, και έκανε τα πάντα για να αποδείξει σε όλους πως δεν πρέπει να αφήσει μια φωτιά να κάψει ακόμα και όσα δεν καίγονται.

Ακριβώς 4 χρόνια μετά, ο Hyland έχει αφήσει πίσω του για τα καλά εκείνα τα λόγια και αποτελεί ένα από τα απόλυτα “κλεψίματα” του περασμένου Draft, με τους Denver Nuggets να τον “ψαρεύουν” στο νούμερο 26 το περασμένο καλοκαίρι.
Και χθες (15/3), θέλησε να τους ευχαριστήσει για αυτό.

Σε ένα ματς κόντρα στους ανεβασμένους Philadelphia 76ers, όπου ο Nikola Jokic δεν ήταν και στο καλύτερο φεγγάρι του ενώ την ίδια στιγμή ο Joel Embiid έκανε ό,τι ήθελε, ο rookie sharpshooter πήρε το… όπλο του στην 4η περίοδο.

Μετά από 2 συνεχόμενα catch n shoot τρίποντα από τον DeMarcus Cousins λοιπόν, ο Hyland πέτυχε 3 σερί δικά του από το 41′ μέχρι και το 42′ και επανέφερε για τα καλά την αρμάδα του Colorado στη διεκδίκηση ενός αγώνα που έμοιαζε χαμένος ήδη από την 1η περίοδο -όταν δηλαδή οι γηπεδούχοι άγγιξαν πολλάκις το +20.
Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν αργότερα έμεινε τελείως αμαρκάριστος στην κορυφή φυσικά δεν το πολυσκέφτηκε, εκτελώντας για άλλη μια φορά τους Sixers χαρίζοντας εν τέλει στην ομάδα του μια τεράστια νίκη!

 

 

 

Δεν ήταν εύκολο και αυτό το ξέρει καλύτερα από όλους το μαξιλάρι και το κενό του βλέμμα κάθε φορά που το παρελθόν εισβάλει βίαια στο παρόν του.
Αλλά ο Bones Hyland δεν παίζει ποτέ μόνος του πια, με τη φωτιά μέσα του όχι μόνο να μην τον καίει αλλά και να υπερνικάει την πρώτη, εκείνη που του στέρησε πολλά παλιά…