Τα εύσημα που έλαβε για την σπουδαία καριέρα του, ήταν εκατοντάδες. Τον Κόμπι Μπράιαντ, που θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά το τέλος της φετινής σεζόν του ΝΒΑ, δεν αποθέωσε μόνο ένας οπαδός των Σέλτικς και ο ΛεΜπρον Τζέιμς ή οι υπόλοιποι συμπαίκτες και αντίπαλοί του. Αλλά και ο… Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγραψε στο Instagram ότι «είναι πάντα λυπηρό να ανακοινώνει κάποιος το τέλος της καριέρας του. Αλλά ο Κόμπι θα είναι για πάντα στα βιβλία της ιστορίας ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών! Ήταν εκείνος που με βοήθησε να καταλάβω το μπάσκετμπολ. Σου εύχομαι τα καλύτερα για το επόμενο βήμα της ζωής σου, Κόμπι!».

Ο 37χρονος σταρ των Λέικερς απάντησε στον ηγέτη της ποδοσφαιρικής Μπαρτσελόνα (με τον οποίο έχουν συνεργαστεί σε διαφημιστικά σποτ της Turkish Airlines), αναφέροντας ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ”Λίο”. Τον γνωρίζω από τότε που ήταν 17-18 ετών, δηλαδή πολύ νέος. Αισθάνομαι περήφανος που λαμβάνω τόσα μηνύματα από παίκτες σαν τον Μέσι. Θα ήθελα να του πω ευχαριστώ και ”Πάμε Μπάρτσα”. Μάλιστα, ο Μπράιαντ έκανε την τελευταία δήλωσή του μιλώντας στα ισπανικά! Ο Μέσι, πάντως, είχε κι άλλη μία υποχρέωση προς το ΝΒΑ, καθώς την Παρασκευή (4/12) ευχαρίστησε μέσω facebook και τον σύγχρονο σταρ της Λίγκας, Στεφ Κάρι.

Ο γκαρντ των πρωταθλητών Ουόριορς και MVP της περσινής σεζόν δήλωσε προ ημερών ότι είναι θαυμαστής του αστέρα της Μπαρτσελόνα και ο τελευταίος τον ευχαρίστησε και για τα καλά λόγια του και για μία φανέλα του, την οποία του έστειλε ως δώρο στη Βαρκελώνη! Μάλιστα, ο Μέσι… τρόλαρε τον Κάρι, γράφοντας όταν πόζαρε με την υπογραμμένη φανέλα (φωτό, κάτω στο Gallery) πως «θέλω να ευχαριστήσω τον Στεφ Κάρι για τη φανέλα του με το Νο30, ως δώρο για τους 30.000.000 ”ακόλουθους” στο Instagram! Όταν φτάσει εκείνος τα 10.000.000, θα του στείλω και μία δική μου!!!». Μία μέρα νωρίτερα, ο Κάρι είχε άλλα νέα από Καταλονία μεριά, αφού ο άλλος σταρ της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, παραδέχθηκε πως κουρεύτηκε για να μοιάζει στον ηγέτη του Γκόλντεν Στέιτ!

Την ίδια στιγμή που ο Κάρι αποθεώνεται από κοινό και Τύπο, το πρώην σχολείο του αποφάσισε να μην το κάνει μέχρι να δει το… πτυχίο του. Υπεύθυνοι του πανεπιστήμιου Ντέβιντσον απάντησαν σε όσους φαν ή μαθητές ζητούν την απόσυρση της φανέλας του 27χρονου γκαρντ από το κολέγιο, ότι αυτό θα συμβεί μόνο (ότ)αν ο Κάρι ολοκληρώσει τα μαθήματά του και λάβει το δίπλωμά του! Ο σταρ των Ουόριορς χρωστά ακόμη μερικά μαθήματα από το 2009, όμως έχει υποσχεθεί στον κόουτς Μπομπ ΜακΚίλοπ πως θα περάσει όλα τα μαθήματα για να λάβει το πτυχίο κοινωνιολογίας. Ο περσινός MVP, που το 2009 είχε οδηγήσει το Ντέιβιντσον στους “8′ του τελικού τουρνουά του NCAA, δήλωσε πως “αυτή τη στιγμή έχω πολλά στο μυαλό και τις υποχρεώσεις μου, όμως θα βρω τον χρόνο να δώσω τα μαθήματα και να πάρω το πτυχίο”