Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φαντάζει το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού MVP, όντας εξαιρετικός σε κάθε φάσμα του παιχνιδιού αλλά και ομαδικά αποτελεσματικός.
Ωστόσο, ακόμα και αν είναι οι πρωταθλητές κόσμου, ακόμα και αν έχουν τον καλύτερο παίκτη της πενταετίας, ακόμα και αν η διαφορά δυναμικότητας και στόχων φαντάζει τεράστια, τα “Ελάφια” φαντάζουν ανίκανα να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Toronto Raptors -μιας φύσει σκληρής και αμυντικογενούς ομάδας, που μπορεί να μη ξέρει πάντα πως να κερδίζει αλλά ξέρει πως να μη χάνει.

Δεν είναι μόνο οι 3 νίκες σε ισάριθμα ματς τη φετινή σεζόν κόντρα στο Milwaukee, είναι οι 5 συνεχόμενες γενικότερα ή οι 6 στα τελευταία 7 μεταξύ τους παιχνίδια -κάτι που φαντάζει ιδιαίτερα παράλογο αν αναλογιστεί κανείς την περσινή μέτρια σεζόν των Καναδών.

 

 

Είναι παράλογο ωστόσο;

Η ομάδα του Nick Nurse, ενός προπονητή που θέλει να εξελίσσεται συνεχώς στο αμυντικό γίγνεσθαι, διαθέτει ένα από τα πλέον πλήρη ρόστερ της λίγκας αναφορικά με τον περιορισμό του Αντετοκούνμπο, με σωρεία παικτών όπως οι Anunoby, Barnes, Siakam, Achiuwa, Siakam, Birch και Boucher να μπορεί να εναλλάσσεται στο μαρκάρισμα του Greek Freak και να τον κουράζει δίχως να κουράζεται εκείνη ατομικά.

Σε αυτό το κομμάτι, όσο και κόντρα να πηγαίνει στο επιθετικό γίγνεσθαι της εποχής, το big ball των Καναδών ταιριάζει γάντι στον περιορισμό του Έλληνα σούπερ σταρ -με τους χθεσινούς φιλοξενούμενους να ρισκάρουν εν μέρει τα υπόλοιπα γρανάζια της μηχανής των Bucks προκειμένου να γεμίζουν τους χώρους δράσης του FMVP.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών;
Ο Γιάννης να είναι ιδιαίτερα άστοχος χθες (6-17 σουτ/ 36% ευστοχία) και ελέω του σκληρού παιχνιδιού των αντιπάλων (9 κερδισμένα φάουλ για βολές) αναγκάστηκε να καταφύγει μακριά από τις hot zones του δυσκολοκατάβλητου ζωγραφιστού (3 τρίποντα, 2 mid range/ 12 στο ζωγραφιστό), όπου εκτελούσε με το πενιχρό 33% (4-12).

 

 

Εν ολίγοις, η 30άρα που πέτυχε ήταν αισθητά χειρότερη στην πραγματικότητα, με τον Γιάννη να χρειάζεται τεράστιο όγκο επιθέσεων για να φτάσει εκεί -κάτι που δεν έκανε και ιδιαίτερα καλό στην ομάδα του (-9 με αυτόν στο παρκέ/ 2η χειρότερη επίδοση).
Και αν εν όψει Playoffs οι Bucks θέλουν να αποφύγουν μια συγκεκριμένη ομάδα, τότε οι Raptors, ο οργανισμός όπου ο Γιάννης μετράει τη 5η χειρότερη επίδοση πόντων στην καριέρα του (19.5 μέσο όρο) αλλά και την 3η χειρότερη στο +/- (-60) μάλλον είναι η ιδανική επιλογή.

Αναλυτικά πως τα πήγε κόντρα σε κάθε match up:

Anunoby: 4-7 σουτ, 3 κερδισμένα φάουλ
Siakam: 2-6 σουτ, 1 κερδισμένο φάουλ
Boucher: 0-1 σουτ
Achiuwa: 0-5 σουτ, 2 κερδισμένα φάουλ