Τα λάβαρα των 16 τίτλων στην οροφή του «Στέιπλς Σέντερ», η λάμψη των μπασκετικών σταρ που επισκιάζει συχνά εκείνη των αντίστοιχων του γειτονικού Χόλιγουντ, ο… Τζακ Νίκολσον που κάθεται στην πρώτη σειρά της εξέδρας και τα ακριβά συμβόλαια δεν μπορούν να κάνουν τους φαν των Λέικερς να «χωνέψουν» το ρεκόρ 0-4 στην πρώτη εβδομάδα της σεζόν, μετά και την ήττα στο Γκόλντεν Στέιτ. Άλλωστε, αυτό είναι κάτι που δεν έχουν συνηθίσει. Για την ακρίβεια, είναι πρωτόγνωρο στην ιστορία της ομάδας στο Λ.Α. και είναι κάτι που οι «Λιμναίοι» βίωσαν πριν από 57 χρόνια, όταν όμως ακόμη είχαν έδρα τη Μινεάπολις! Η σεζόν 1957-58 ήταν η πρώτη και τελευταία που οι Λέικερς άρχισαν την κανονική περίοδο δίχως νίκη στα 4 πρώτα παιχνίδια τους, χρονιά κατά την οποία έφτασαν ως το (απόλυτο αρνητικό ρεκόρ του) 0-7. Τότε, η διοίκηση είχε «διορίσει» κόουτς τον πρώτο σταρ του οργανισμού, τον θρυλικό σέντερ Τζορτζ Μάικαν, αλλά νωρίς-νωρίς επανέφερε στη θέση του προπονητή τον Τζον Κούντλα (πρωταθλητή το 1949, 1950, 1952, 1953 και 1954), που προσωρινά είχε προαχθεί σε τζένεραλ μάνατζερ. Η σεζόν δεν «σώθηκε», ωστόσο, αφού οι Λέικερς την ολοκλήρωσαν με ρεκόρ 19-53 και έμειναν εκτός πλέι-οφς για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Κάτι που, πάντως, τους χάρισε το Νο1 στο επόμενο ντραφτ και με αυτό είχαν επιλέξει τον Έλτζιν Μπέιλορ.

Το 0-4 είναι βεβαίως πρωτόγνωρο και για τον Κόμπι Μπράιαντ, αν και ο σταρ της ομάδας του Λ.Α. έχει επιστρέψει με εξαιρετικές εμφανίσεις και μετρά μ.ο. 24,8π. σε 32′. Σε ερώτηση για το αν τον ενοχλεί το ρεκόρ των Λέικερς, ο 36χρονος αρχηγός τους απάντησε μετά το ματς με τους Ουόριορς με σαρκαστικό τρόπο, λέγοντας πως: «Όχι, δεν με ενοχλεί καθόλου. Είναι κάτι πρόσχαρα πανηγυρικό!». Αυτό στο οποίο δεν αποκρίθηκε ο Μπράιαντ -και πιθανότατα δεν θα δεχθεί να το κάνει και άμεσα- είναι ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Orlando Sentinel», που έγραψε ότι οι Λέικερς θα πρέπει να τον… ανταλλάξουν στη Νέα Υόρκη!!! Για τον δημοσιογράφο Μπράιαν Σμιτζ, η «επανένωση» με τον Φιλ Τζάκσον, προπονητή του στο Λ.Α. και νυν προέδρου των Νικς, αλλά και τον Ντέρεκ Φίσερ, κόουτς της ομάδας του «Μεγάλου Μήλου» και κολλητού του από την κοινή τους θητεία στους Λέικερς είναι κάτι «ελκυστικό». Το θέμα ενίσχυσε ο Τσαντ Φορντ του ESPN, αν και στην Καλιφόρνια θεωρούν πως αυτό έχει να κάνει με τον «πόλεμο» του αμερικανικού δικτύου στον Κόμπι.

Σύμφωνα με την «Orlando Sentinel», το κέρδος των Λέικερς από μία πιθανή παραχώρηση του Μπράιαντ στους Νικς θα είναι ότι θα ξεφορτωθούν το αξίας 48,5εκατ.δολ. διετές συμβόλαιό του και θα μπορέσουν από το καλοκαίρι να αλλάξουν σελίδα, αφού θα λάβουν τον Αμάρ’ε Στάνταμαϊρ, που αμείβεται μεν με σχεδόν 20εκατ. ετησίως, όμως τον Ιούνιο θα είναι ελεύθερος. Με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως ακόμη κι αν το Λ.Α. πάρει και τον Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ, θα έχει μπόλικο χώρο στο σάλαρι-καπ να δελεάσει έναν ή κάποιους από τους ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Ραζόν Ρόντο, Μαρκ Γκασόλ, Γκρεγκ Μονρό, Ρούντι Γκέι, Αλ Τζέφερσον που γίνονται free-agents το 2015 ή τον Κέβιν Ντουράντ, που θα είναι ελεύθερος το 2016. Και θα δώσει την δυνατότητα στον Κόμπι να βρεθεί σε μία ανταγωνιστική ομάδα, ώστε να διεκδικήσει έναν ακόμη τίτλο στην φαινομενικά τελευταία διετία της καριέρας του. Ωστόσο, το CBS Sports τόνισε ότι οι Λέικερς δεν έχουν ανάγκη από χώρο στο σάλαρι-καπ, αφού και φέτος είχαν διαθέσιμα χρήματα. Επιπλέον, το 2016, όταν θεωρητικά θα «αδειάσουν» τα βιβλία τους από το συμβόλαιο του Κόμπι, θα ξεκινήσει η νέα τηλεοπτική συμφωνία που και κέρδη θα φέρει, αλλά και μεγαλύτερο χώρο στο σάλαρι-καπ. Και, βέβαια, η παρουσία του Μπράιαντ φέρνει τους Λέικερς χρήματα από άλλες δραστηριότητες, μέσω διαφημίσεων και εισιτηρίων.