Ο Andrew Bogut ήταν ένας εκ των σημαντικότερων αποχρώσεων στην παλέτα του Steve Kerr τόσο στο πρωτάθλημα του 2015, όσο και στο ρεκόρ των 73 ολόκληρων νικών την επόμενη χρονιά. Ήταν τρομερός στην άμυνα, με το τρανταχτό του ένστικτο να ξεπερνάει χαρακτηριστικά τα πενιχρά αθλητικά του προσόντα, είχε τη διάθεση να δημιουργήσει, και κυρίως τη θέληση να νιώσει ξανά νέος δίπλα στους μικρότερους Curry, Thompson, Green και Barnes.

Ωστόσο, η αποτυχία των Warriors το 2016, ώθησε τον σύλλογο σε δραστικές αλλαγές, και στην απόκτηση του Kevin Durant ως ελεύθερο. Για να πραγματοποιηθεί όμως, κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ξεκλειδωθεί ο απαραίτητος οικονομικά χώρος, και ένα από τα μεγαλύτερα κατακάθια του ήταν το συμβόλαιο του Αυστραλού center, που θα απολάμβανε 11 εκ. δολ. για τη σεζόν 2016/17. Υπό αυτό το πρίσμα, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να στείλει τον Bogut (+Barnes) στους Dallas Mavericks, με τον βετεράνο να πληγώνεται πολύ. Δεν ήταν άλλωστε και λίγο καιρό στο Oakland. Πέρασε εκεί 4 ολόκληρες χρονιές της ζωής του.

Η αδιαφορία του Bogut για τον οργανισμό των Mavs ήταν αισθητή, και παρά τα συχνά κομπλιμέντα του Nowitzki προς το πρόσωπό του, πίεσε την ομάδα να τον αποδεσμεύσει, και εν τέλει τα κατάφερε. Επόμενος σταθμός της καριέρας του, οι Cleveland Cavaliers, η ομάδα που ήταν ο εχθρός του τα προηγούμενα χρόνια, η ομάδα που του στέρησε το περσινό πρωτάθλημα, η ομάδα που ουσιαστικά τον έδιωξε από την Καλιφόρνια και το Golden State. «Μου αρέσει απλά ο καιρός εδώ στο Οχάιο, γι’ αυτό ήρθα», είχε δηλώσει την ημέρα της ανακοίνωσής του.

Όσοι γνωρίζουν τις ΗΠΑ, ξέρουν ότι το Οχάιο είναι ίσως η χειρότερη περιοχή για να ζήσει κάποιος εξαιτίας του πολικού ψύχους που μαστίζει την περιφέρεια.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του με τη νέα του ομάδα, και μόλις 1 περίπου λεπτό μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ο Bogut σπάει το πόδι του, κατά τη σύγκρουσή του με τον Okaro White των Miami Heat. Οι επόμενες στιγμές τον βρίσκουν να σφαδάζει στον πόνο και να οδηγείται στα αποδυτήρια του συλλόγου, όπου και διαπιστώθηκε εν τέλει η σοβαρή ζημιά του.

Οι Golden State Warriors κέρδισαν το πρωτάθλημα με 4-1 νίκες. Στον τελικό αντιμετώπισαν τους Cleveland Cavaliers.

Στις 6 Μαρτίου 2019, ο Andrew Bogut αποφασίζει να ξεχάσει το παρελθόν και τις επιλογές του, και επιστρέφει στους Golden State Warriors, προκειμένου να προσφέρει λύσεις στη frontline των Πολεμιστών στο κυνήγι ακόμα ενός δαχτυλιδιού. Εν τη απουσία του DeMarcus Cousins, που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς, ο 34χρονος Αυστραλός αγωνίστηκε συνολικά σε 30 παιχνίδια, με τα 19 να είναι στα playoffs. Οι Warriors ήταν φυσικά το αδιαφιλονίκητο φαβορί του θεσμού, αλλά ατύχησαν τόσο με τον σοβαρό τραυματισμό του Kevin Durant όσο και με αυτόν του Klay Thompson.

Οι Warriors έφτασαν στους Τελικούς του ΝΒΑ. Ηττήθηκαν με 4-2 από τους Toronto Raptors.