Ένα μήνυμα που έλαβε από τον Σακίλ Ο’ Νιλ ήταν ο λόγος που Μίκαελ Πιετρούς παρουσιάστηκε “μεταμορφωμένος” επιθετικά στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς όπως αποκάλυψε ο ίδιος. Συγκεκριμένα ο Σακίλ Ο’ Νιλ έστειλε στον Πιετρούς το εξής μήνυμα: “Συνέχισε να πιστεύεις στον εαυτό σου και να παίζεις το μπάσκετ που ξέρεις“. Αυτό όπως φάνηκε του έδωσε την απαραίτητη δύναμη και ενέργεια για να παρουσιαστεί διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Ο απολογισμός του φόργουορντ της Βοστόνης στον πέμπτο τελικό της Ανατολής ήταν 13 πόντοι και δύο καθοριστικά τρίποντα.

Το ένα τρίποντο ήταν ουσιαστικά το “φιλί της ζωής” για τους Σέλτικς αφού ήταν πίσω στο σκορ με 78-72 και μείωσε σε 78-75. Με το δεύτερο τρίποντο που έβαλε έδωσε το προβάδισμα με 83-82 και ενώ στην προηγούμενη επίθεση οι Χιτ είχαν προηγηθεί με 82-80 με τρίποντο του Τσάλμερς. Στα πρώτα τέσσερα ματς των τελικών της Ανατολής ο Πιετρούς είχε μόλις 6 πόντους με 1/9 τρίποντα. Βέβαια ήταν και πάλι πολύ χρήσιμος αφού έπαιζε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Τζέιμς και τον Ουέιντ.

Ο Γάλλος φόργουορντ παραδέχτηκε μετά τη λήξη του αγώνα πως το μήνυμα του Ο’ Νιλ του ανέβασε πολύ το ηθικό και έπαιξε το δικό του ρόλο στην απόδοση του. Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και αν θα βοηθήσει τους Σέλτικς να πάρουν τη μία νίκη που χρειάζονται για να βρεθούν και πάλι στους τελικούς του ΝΒΑ.