Μπορεί η απόκτηση του CJ McCollum, ειδικά από τη στιγμή που δε δόθηκαν ιδιαίτερα σημαντικά για τους ίδιους ανταλλάγματα, να ήταν κάτι λογικό από πλευράς New Orleans Pelicans, αλλά όπως έχουμε τονίσει ξανά η κοινή του σύμπλευση με τα υπόλοιπα σημαντικά γρανάζια της ομάδας κρύβει πολλά ερωτηματικά.

Στα 3 πρώτα του παιχνίδια με την αρμάδα της Λουιζιάνα έχει περάσει ταυτόχρονα στο παρκέ 63 λεπτά με τον Graham και ακόμα 67 με τον Ingram.
Σε αυτό το διάστημα λοιπόν, η ομάδα του είναι χειρότερη κατά 18 πόντους ανά 100 κατοχές (-11 και -7 αντίστοιχα), με τους τρεις παίκτες εκ φύσεως να μην ταιριάζουν τόσο επιθετικά μεταξύ τους καθότι ζητούν τη μπάλα στα χέρια τους για να είναι πιο επιδραστικοί -με τους δύο συμπαίκτες του να έχουν κάνει τρομακτικά βήματα προς τα πίσω για να βρει τον εαυτό του δίπλα τους ο πρώην παίκτης των Blazers (Graham USG: από 20%, 18%/ Ingram USG: από 29%, 24%), που μετράει 29% USG!

Ο CJ είναι ένας τύπος αθλητή που θέλει τη μπάλα συνεχώς στα χέρια του, κάτι που ανά τα χρόνια τον έχει αναγκάσει να βελτιωθεί και δημιουργικά -με τον εκάστοτε προπονητή να έχει έτσι τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας τον ως shot creator να γεμίσει δίπλα του 2 και 3 σουτέρ, εξελίσσοντας τόσο τον ίδιο όσο και το σύνολο εν γένει.
Στα πρώτα του 3 ματς εκεί λοιπόν, οι Pelicans είναι καλύτεροι κατά 54 ολόκληρους πόντους ανά 100 κατοχές, με τις 5 διαφορετικές μέχρι στιγμής πεντάδες με τον McCollum ως κυρίαρχο χειριστή να σκοράρουν 148 και να δέχονται μόλις 94!

 

 

 

Το πρόβλημα των Graham και Ingram στο σενάριο που ο McCollum είναι ο creator;
Δεν τους βγαίνει καθόλου το μακρινό σουτ φέτος, αφού αμφότεροι εκτελούν με το πενιχρό 33% σε 9 μερικώς ή ολικώς αμαρκάριστα τρίποντα ανά βραδιά…
Μάλιστα, στα παιχνίδια από την έλευσή του, το κοινό τους ποσοστό είναι ακόμα χειρότερο με 28% σε 7 τέτοια σουτ…

Επιθετικά, για να τα βρουν όλοι μεταξύ τους αρκεί να μπουν τα σουτ.
Αμυντικά βέβαια, η ταυτόχρονη χρήση και των τριών τους θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Προβλήματα που δεν υπάρχουν όταν οι Snell, Clark και Temple παίρνουν τη θέση τους στα φτερά και λειτουργούν πάντοτε ως καίριοι 3nD τύποι δίχως απαιτήσεις για κατοχές.
Παίκτες χειρότεροι ως αξία προφανώς από τα μεγάλα συμβόλαια των IngramGraham, αλλά παίκτες που ταιριάζουν περισσότερο με το ίσως μεγαλύτερο μεταγραφικό απόκτημα μετά τον DeMarcus Cousins στη σύγχρονη ιστορία των Pels (πλην Draft).