Η πρώτη επιχειρηματική του έμπνευση, είχε τελικά διπλό αποτέλεσμα. Όχι μόνο έγινε χάρη σε αυτή δισεκατομμυριούχος, 12 χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του, αλλά χαρακτήρισε μία ολόκληρη γενιά που αγάπησε το άθλημα χάρη στα κατορθώματά του, με τα οποία δε θεωρείται άδικα από τους περισσότερους ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Ο Μάικλ Τζόρνταν, γιορτάζει τα 30 του χρόνια στον επιχειρηματικό κόσμο, με τα πρώτα παπούτσια «Air» τότε να έχουν κυκλοφορήσει. Στο 2015, αποδεικνύεται μία κίνηση με μεγάλο κέρδος για τον ίδιο, τόσο οικονομικό, όσο και υστεροφημίας αφού αποχώρησε από τα παρκέ.

Κάτι τέτοιο δεν αφορά μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αναγνωρισιμότητα του ονόματός του σε όλο τον κόσμο είναι ένα γνωστό γεγονός, με τα προϊόντα του να αγοράζονται σε μία απίστευτα ευρεία αγορά. Η λατρεία προς το πρόσωπό του στον υπόλοιπο κόσμο φαίνεται ιδιαίτερα από τις προετοιμασίες που έχουν γίνει για την επίσκεψή του στη Γαλλία, προκειμένου να γιορτάσει αυτήν την τριακονταετία. Ο σχεδιαστής πολλών παπουτσιών του Τζόρνταν (Air Jordan 3 έως Air Jordan 15, Air Jordan XX, Air Jordan XXIII και Air Jordan XXV) και αντιπρόεδρος της Nike, Τίνκερ Χάτφιλντ, σε συνεργασία με τους πάντοτε εργατικούς, όσο και ακριβείς και πάντα σε θέση να παρουσιάσουν έγκαιρα ένα σπουδαίο έργο Γάλλους, δημιούργησαν ένα… πραγματικό παλάτι που φιλοξενεί εκθέματα από όλα τα προϊόντα «Air», με ανοικτό γήπεδο εκτός αυτού. Δε θα μπορούσε παρά να πάρει την ονομασία «Palais 23» κατά τη γαλλική γλώσσα, με το εσωτερικό να είναι εντυπωσιακό.

Ο ίδιος ο σχεδιαστής, απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού, λέγοντας μία αρκετά χαρακτηριστική ατάκα, που δείχνει έναν από τους λόγους της επιτυχίας του Τζόρνταν στο επαγγελματικό κομμάτι: «Ο Τζόρνταν είναι ο μεγαλύτερος αθλητής, με τον οποίο έχω συνεργαστεί».

Παράλληλα, πολλοί αθλητές και δημοφιλή πρόσωπα από όλους τους χώρους, κλήθηκαν να μιλήσουν για το πρώτο ζευγάρι «Air Jordan» που είχαν στην κατοχή τους.

Καλύτερο, όμως, θα ήταν να κλείσουμε με μία ατάκα περί πίεσης για την επιτυχία από τον ίδιο τον «Air», ο οποίος στα 30 του χρόνια ως επιχειρηματίας ανοίγει και νέο κατάστημα στην Νέα Υόρκη: «Ποτέ δεν ένιωσα πραγματική πίεση, γιατί πάντα ήμουν έτοιμος να την αντιμετωπίσω. Δεν έζησα ποτέ αγχώδη στιγμή, γιατί ήμουν έτοιμος για καθεμία από αυτές. Η πίεση, δηλώνει τη στιγμή που δεν είσαι έτοιμος».