Ακόμα ένα τραγικό περιστατικό θανάτου ήρθε στην δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες, με τον Σον Ρούκς να αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 46 ετών, σε εστιατόριο στη Φιλαδέλφεια, με τις πρώτες ενδείξεις να μιλούν για καρδιακή προσβολή.

Ο Ρούκς, ο οποίος τα δυο τελευταία χρόνια εργάζονταν στον τεχνικό επιτελείο των Σίξερς, έχοντας κάνει σπουδαία δουλειά στην βελτίωση των Νέρλενς Νόελ, Τζόελ Έμπιντ και Τζαχίλ Οκαφόρ. Ο παλαίμαχος σέντερ (2,10) είχε 12ετή παρουσία στο NBA,  με θητεία σε Ντάλας Μάβερικς, Μινεσότα Τίμπεργουλφς, Ατλάντα Χοκς, Λος Άντζελες Λέικερς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Νιου Ορλίνς Χόρνετς και Ορλάντο Μάτζικ, ενώ τον Δεκέμβρη του 2004 πήρε και Ευρωπαϊκή εμπειρία αγωνιζόμενος στην Μάλαγα αλλά και στη Μπανταλόνα, δίνοντας και 4 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα.

Ο Νόελ, είχε μόλις επιστρέψει από ραντεβού που είχε με τους Νικς, ώστε να ενταχθεί στο τεχνικό τους τιμ, με την μητέρα του Ντέμπορα Μπράουν να αναφέρει: «Είναι βαθιά η θλίψη μας, και θρηνούμε την ξαφνική απώλεια του υιού μου Σον».

Σύσσωμο το NBA θρηνεί για την απώλεια του, με τον Σακίλ Ο’ Νιλ να ανεβάζει μια φωτογραφία με τους δυο τους. Ο Ρούκς στην πορεία του στο NBA είχε 6,2 πόντους και 3,8 ριμπάουντ σε 749 παιχνίδια.