Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης μπορεί να πανηγυρίζει καθώς λίγους μήνες μετά την ανταλλαγή που έστειλε τον Κρις Πολ στους Κλίπερς, αρχίζει σιγά σιγά να ορθοποδεί. Η αρχή έγινε με την μεταβίβαση των μετοχών στον Τομ Μπένσον, η συνέχεια με τη νίκη στη λοταρία του ντραφτ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Έρικ Γκόρντον ετοιμάζεται να υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο. Πλέον το μέλλον αναμένεται να είναι λαμπρό για την ομάδα των Χόρνετς.

Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης φέτος πάλεψε με εντυπωσιακό τρόπο φέτος στο δεύτερο μισό της σεζόν και παρά την απουσία της βασικής τους πεντάδας (Τζακ, Αρίζα, Κέιμαν, Όκαφορ, Γκόρντον) και 1-2 παικτών ακόμη δεν σταμάτησαν να παλεύουν όλα τα ματς  κερδίζοντας το σεβασμό όλων των αντιπάλων τους. Πλέον όμως μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες καθώς αν τελικά επιλέξουν τον Άντονι Ντέιβις θα τους ανεβάσει επίπεδο.

Οι Μπόμπκατς πάντως ήταν οι μεγάλοι χαμένοι  από τη λοταρία του ντραφτ. Η ομάδα της Σάρλοτ φέτος έγραψε το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ (σε ποσοστό), αλλά είδαν την τύχη να μην είναι με το μέρος τους  παρά το γεγονός ότι είχαν τις καλύτερες πιθανότητες (25%). Τώρα ο Μάικλ Τζόρνταν θα έχει ένα δύσκολο καλοκαίρι, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πως θα πείσει έναν αξιόλογο προπονητή να πάρει  τη θέση που άφησε κενή ο Πολ Σίλας.

Κερδισμένοι από τη λοταρία βγήκαν και οι Μπλέιζερς. Η ομάδα του Πόρτλαντ λίγο πριν τη λήξη των ανταλλαγών της 15ης Μαρτίου έστειλε τον Τζέραλντ Ουάλας στους Νετς και πήραν σαν αντάλλαγμα την κορυφαία επιλογή της ομάδας του Μπρούκλιν. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα παίχτη στο νούμερο 6 και ένα στο νούμερο 11 που θα φρεσκάρουν το ρόστερ τους.

Αναλυτικά οι 14 πρώτες επιλογές:

1. Νέα Ορλεάνη
2. Σάρλοτ
3. Ουάσινγκτον
4. Κλίβελαντ
5. Σακραμέντο
6. Πόρτλαντ
7. Γκόλντεν Στέιτ
8. Τορόντο
9. Ντιτρόιτ
10. Νέα Ορλεάνη
11. Πόρτλαντ
12. Μιλγουόκι
13. Φοίνιξ
14. Χιούστον