Μπορεί η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μαϊάμι Χιτ και Μπόστον Σέλτικς (σ.σ.: νικητές οι πρώτοι με 120-107) να ανήκει στην ιστορία, αλλά το… τρίτο ημίχρονο του μεγάλου ντέρμπι της Ανατολής δεν λέει να… λήξει. Κι αυτό γιατί τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει ξεκινήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού παραφιλολογία σχετικά με το αντιαθλητικό (;) φάουλ που έκανε ο Ραζόν Ρόντο στον Ντουέιν Ουέιντ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, κι ενώ ο νικητής είχε κριθεί.

Ο “Flash” δεν έδειξε διάθεση να… ξεχάσει το περιστατικό αφού η συμπεριφορά του πόιντ γκαρντ των “Κελτών”, αλλά και η δύναμη με την οποία έκανε το φάουλ, εξακολουθούν να τον απασχολούν,κάτι που έγινε αντιληπτό από τις δηλώσεις του σε αμερικανικά Μέσα.

“Είμαι μπασκετμπολίστας. Αν θέλεις να κάνεις κάτι άλλο, τότε κάνε κάτι άλλο. Η πυγμαχία και τα συναφή δεν είναι μπάσκετ. Εδώ είμαστε μπασκετμπολίστες. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να συγκρατηθώ και να μην δώσω συνέχεια στο επεισόδιο εκείνη τη στιγμή. Θα δούμε την επόμενη φορά που θα τους αντιμετωπίσουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των Μαϊάμι Χιτ.

Ο Ραζόν Ρόντο δεν έδειξε, πάντως, να… πολυασχολείται με το ζήτημα και τις δηλώσεις του “Flash” αφού “δε νομίζω πως ήταν ένα σκληρό φάουλ“, όπως τόνισε για να εξηγήσει: “Το έπαιξε λίγο παραπάνω, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Ξεκίναγαν από ψηλά και διείσδυαν στο καλάθι μας. Δεν ήθελα να τον αφήσω να κάνει με άνεση το λέι απ. Τόσο απλά. Δεν τον τράβηξα προς τα κάτω”.

Το αν το σκληρό φάουλ του πλεϊμέικερ των Σέλτικς ήταν σκληρό ή όχι είναι κάτι που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι πως η μονομαχία ανάμεσα σε Μαϊάμι Χιτ και Μπόστον Σέλτικς για τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ανατολή απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά το επεισοδιακό ντέρμπι της πρεμιέρας. Οψόμεθα…