Αν και δεν περίμενα αυτήν την τόσο ξαφνική μετατροπή του αγώνα από ένα ΟΚ και σκληρό ντέρμπι στην απόλυτη ματσάρα της βραδιάς, σίγουρα το classico του LA δεν απογοήτευσε κανέναν στο φινάλε, με πάμπολλα εκατέρωθεν μεγάλα και συνεχόμενα σουτ να κρίνουν την έκβασή του.

Η έκρηξη του Westbrook στο φινάλε

Ο Russell Westbrook ήταν τραγικός στο μεγαλύτερο τμήμα της συνάντησης, ωστόσο στην 4η περίοδο ήταν ο floor General που είχαν ονειρευτεί οι “Λιμνάνθρωποι” το περασμένο καλοκαίρι.

Ειδικά τα τελευταία 2.5 λεπτά του επιθετικά ήταν εξαιρετικά, με τον πάλαι ποτέ MVP της λίγκας αρχικά να πετυχαίνει 2 μεγάλα σουτ που του επέτρεψε η άμυνα των γηπεδούχων -ένα αμαρκάριστο εντελώς τρίποντο από την κορυφή και ένα σχετικά μαρκαρισμένο mid range στο πρόσωπο του Serge Ibaka λίγο αργότερα-, ενώ αργότερα, αφενός έδωσε την ασίστ για το for the lead τρίποντο του Malik Monk 28 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ενώ με 13 δευτερόλεπτα στο ρολόι εφάρμοσε καταπληκτικά το PnR με τον άφαντο στην 4η περίοδο Anthony Davis για το νέο προσπέρασμα.

Βέβαια, κανείς δεν έχει καταλάβει τι έκανε στην τελευταία φάση του ματς…

 

 

 

Η επιρροή του Lue στο αμυντικό τέμπο και το τέχνασμα με τον Batum

Ο Ty Lue μετά το πέρας της κοινής του σύμπλευσης με τον LeBron James αποδεικνύει συνεχώς πόσο κομβικός προπονητής είναι αμυντικά, με τον έμπειρο coach να τοποθετεί από ένα σημείο και μετά τον Nicolas Batum πάνω στον Westbrook στο 4ο δωδεκάλεπτο αποσκοπώντας σε δύο πράγματα:

  • Να δυσκολέψει πιο δυναμικά ένα ενδεχόμενο drive του αθλητικού PG σε σχέση με τον Reggie Jackson ή τον Luke Kennard
  • Να σβήσει τα τεράστια miss matches των Lakers σε περίπτωση screen του AD στον Westbrook και switch των LA Clippers -που θα άφηνε έναν κοντό στον πρώτο
  • Να κρατήσει φρέσκο τον Reggie, που τραβούσε μόνος του το μεγαλύτερο όγκο των επιθέσεων

 

 

Η καθίζηση του AD στην 4η περίοδο

Προφανώς ο Davis είναι μεγάλος παίκτης. Προφανώς είναι ασταμάτητος στο ζωγραφιστό (11-15 σουτ χθες). Προφανώς πολλάκις μοιάζει να μην έχει αντίπαλο.

Και για αυτό ακριβώς η καθίζησή του στην 4η περίοδο -ακόμα μια- δε μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση, με τον Malik Monk να μοιάζει περισσότερο ως ο clutch guy των Lakers πάρα αυτός.
Μάλιστα, και τα δύο καλάθια που πέτυχε ήταν πανεύκολα, όπως άλλωστε και τα πιο πολλά γενικότερα στη βραδιά…

  • 5 πόντοι με 6 επιθέσεις
  • 2-5 σουτ/ 1-1 βολή