Μιας και τις τελευταίες ημέρες, ο “θρύλος” των San Antonio Spurs, Tim Duncan αποτελεί ένα άτομο το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής λόγω της επιλογής του στο Basketball Hall Of Fame του 2020, το ΝΒΑ θυμήθηκε το πιο ιστορικό ματς που έχει πραγματοποιήσει στην καριέρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ήταν λοιπόν 15 Ιουνίου του 2003 όταν οι San Antonio Spurs αντιμετώπιζαν τους New Jersey Nets για τον 6ο συνολικά τελικό της σειράς των τελικών το ΝΒΑ. Το σκορ ήταν 3-2 υπέρ των Spurs του Greg Popovic και χρειάζονταν μόνο μια νίκη για να στεφθούν πρωταθλητές ΝΒΑ. Αυτό το πραγματοποίησαν δια χειρός Tim Duncan

O Aμερικανός σέντερ στο 6ο παιχνίδι των τελικών του ΝΒΑ κόντρα στους Nets πήρε από το “χέρι” την ομάδα του και την οδήγησε στον τίτλο. Σημείωσε 21 πόντους, μάζεψε 20 ριμπάουντ, μοίρασε 10 ασίστ και έκανε και 8 τάπες. Ο Ducnan άγγιξε το quadruple σε εκείνο το ματς, έχοντας αγωνιστεί 45 λεπτά. 

Γενικά εκείνη τη χρονιά, είχε 23,3 πόντους, 12,9 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ μ.ο. ανά παιχνίδι. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Tim Duncan ήταν ο βασικός παράγοντας της επιτυχίας των Spurs τη χρονιά εκείνη. Το ΝΒΑ θυμήθηκε το κατόρθωμά του στον 6ο τελικό κόντρα στους Nets και δημοσίευσε βίντεο με ολόκληρη την εμφάνισή του στο επίσημο κανάλι του στο Youtube.

Δείτε το ιστορικό παιχνίδι του Duncan: