Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έχουν την φήμη της ομάδας… των τριπόντων, αλλά εσχάτως οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έχουν «βαλθεί» να τους κλέψουν τη δόξα. Η ομάδα του Τάιρον Λου, χάρη σε άλλη μια τρομερή «παράσταση» με σουτ έξω από τη γραμμή των 7.25, κατάφερε να φτάσει στο 3-0 επί των Ατλάντα Χοκς κι ένα «βήμα» από την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας.

Οι «Καβς» μάλιστα, αναμένεται να θέσουν πολύ ψηλότερα τον πήχη ενός νέου ρεκόρ, αυτού της σημείωσης τριπόντων σε μία σειρά playoffs. Ήδη από χθες, αυτό το ρεκόρ «έσπασε», καθώς με τα 21 που πέτυχαν, έφτασαν συνολικά στα 61 στην ημιτελική σειρά με τα «Γεράκια», ξεπερνώντας τα 60 που είχαν σημειώσει οι Γιούτα Τζαζ στα playoffs του 2007. Όλα αυτά, λίγες μέρες αφού είχαν καταφέρει να σημειώσουν το ρεκόρ των περισσότερων τριπόντων σε ένα παιχνίδι, με τα 25 του δεύτερου παιχνιδιού.

Αξιοσημείωτη, παράλληλα, ήταν η ενέργεια που είχαν οι δύο ομάδες στον χθεσινό αγώνα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τέσσερις εκ των πέντε κορυφαίων φάσεων, έχουν πρωταγωνιστές, παίκτες από το Χοκς-Καβαλίερς, με τον Ίμαν Σάμφερτ να βρίσκεται δικαιωματικά στην κορυφή, χάρη σε ένα απίστευτό κάρφωμά του, ακολουθώντας την φάση μετά το χαμένο σουτ του ΛεΜπρόν Τζέιμς.