Η αλήθεια είναι πως ο 2ος Τελικός του ΝΒΑ τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/6) ήταν το τελευταίο εντός έδρας ματς που περίμεναν να παρακολουθήσουν οι οπαδοί των Ουόριορς. Ο τραυματισμός του Κάιρι Ίρβινγκ και η ανατροπή στον 1ο αγώνα, με την μεγάλη εμφάνιση του Ιγκουοντάλα, έκαναν πολλούς να πιστέψουν πως οι Καβς θα χάσουν με «sweep», όπως το 2007 από τους Σπερς. Μονάχα που ο ΛεΜπρον είχε προειδοποιήσει «να μην μας ξεγράψετε» και το 1-1 στο Γκόλντεν Στέιτ το απέδειξε περίτρανα. Ο λόγος της ισοφάρισης ήταν σαφώς το ιστορικό τριπλ-νταμπλ του Τζέιμς και η άμυνα του Ντελαβεντόβα στον Κάρι. Όμως, πριν το 3ο ματς, αυτή τη φορά στο Κλίβελαντ, τα ξημερώματα της Τετάρτης (4:00π.μ., OTE Sport 4 HD), ο πάντα γλαφυρός και με ισχυρή άποψη Τσαρλς Μπάρκλεϊ ζήτησε με ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Bleacher Report «να σταματήσετε να αποθεώνετε τον Ντελαβεντόβα. Ο Στεφ απλώς δεν πέτυχε μερικά σουτ και πιστεύω ότι γενικά στη σειρά θα “σκοτώσει” αυτό το παιδί από την Αυστραλία!».

Ο Μπάρκλεϊ πρόσθεσε πως «η ιδέα ότι ο Ντελαβεντόβα τον σταμάτησε είναι αστεία. Όταν είσαι σουτέρ, έχεις καλές και κακές βραδιές. Και ο Κάρι είχε μία από τις δεύτερες». Ο «Chuck» στήριξε τον φετινό MVP και πιστεύει στην προσωπικότητα και το «σίδερο» του χαρακτήρα του. Ωστόσο, ο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ δεν βρήκε σίδερο μόνο στον 2ο Τελικό, στον οποίο είχε 5/23 σουτ και αρνητικό ρεκόρ Τελικών με 2/15τριπ.. Με «διάλειμμα» την πρεμιέρα της σειράς, στην οποία είχε 26π. με 10/20 σουτ, ο Κάρι -που επιμένει ότι είχε απλώς ένα άσχημο βράδυ- μέτρησε 7/18 σουτ στον 4ο δυτικό τελικό στο Χιούστον και 7/21 στον 5ο. Κάτι που σημαίνει πως κατέγραψε 29/82 και 35,4% στα 4 τελευταία ματς της ομάδας του… Οι Ουόριορς θέλουν να επαναλάβουν την «αφύπνισή» τους όπως και στον 2ο γύρο, όταν αν και η ομάδα με μ.ο. 106,8π. στην επίθεση, γνώρισαν δύο διαδοχικές ήττες από το Μέμφις, σκοράροντας 90 και 89π. αντίστοιχα. Στον 2ο Τελικό οι γηπεδούχοι σημείωσαν ρεκόρ προσπαθειών από τα 7,25μ. με 35τριπ.. 

Από την άλλη, ο ΛεΜπρον έχει μεν 29/73 (και 39,7%) στους δύο πρώτους Τελικούς, όμως η επιρροή του ήταν σαφώς μεγαλύτερη στο παιχνίδι της ομάδας του. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά στην καριέρα του που επιχειρεί +35 σουτ σε διαδοχικά παιχνίδια και μπορεί να αστόχησε στο νικητήριο σουτ του 1ου αγώνα στην κανονική διάρκεια και να μην πέτυχε καλάθι (σκόραρε μόνο με 5 βολές) στα τελευταία 3΄ του 48λεπτου και τα 5΄ της παράτασης του 2ου, όμως τα «δώρα» του στον κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ ήταν και τα 16ριμπ και οι 11ασ.. Πραγματικά δώρα, πάντως, έκανε όπως συνηθίζει και σε όλους τους συμπαίκτες του πριν το τζαμπ-μπολ των Τελικών. Ο «Βασιλιάς» πρόσφερε από ένα ρολόι Apple σε κάθε παίκτη των Καβαλίερς, εξηγώντας ότι «είναι ένας απλός τρόπος ώστε να τους δείξω ότι ενδιαφέρομαι για αυτούς. Αυτό μόνο. Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν πρόκειται να είναι η τελευταία. Υπήρξα τυχερός να συνεργάζομαι με σπουδαίους συμπαίκτες και οτιδήποτε παίρνω, θέλω να το μοιράζομαι μαζί τους». Ο ΛεΜπρον το έχει κάνει και στο παρελθόν, σε μία συνήθεια που απέκτησε στο Μαϊάμι, ενώ ο Τζέι Αρ-Σμιθ σχολίασε ότι «δεν ξέρω πώς το κάνει αλλά κάθε φορά είναι και κάτι διαφορετικό. Ρολόγια, παπούτσια, ακουστικά, ρούχα, τσάντες. Ανυπομονώ να επιστρέψω του χρόνου. Θέλω να δω τι θα πάρουμε την επόμενη χρονιά»!